Skip to main content

Αλλαγές στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών προανήγγειλε ο Μπουτάρης

Ξεκίνησε έλεγχος στα οικονομικά της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς διαπιστώθηκε έλλειμμα της τάξης περίπου 50.000 ευρώ

Την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις σχολικές επιτροπές ανέλαβε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία τους.

«Την ευθύνη για τη δυσλειτουργία την αναλαμβάνω εγώ προσωπικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος για την όλη ιστορία» τόνισε χθες ο δήμαρχος. Επέρριψε ευθύνες στην κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους και όπως υπογράμμισε «στόχος είναι το 2016 να υπάρξει πλήρης αναμόρφωση του συστήματος των σχολικών επιτροπών». «Αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία. Χρειάζεται η βοήθεια και η συμπαράσταση της Πολιτείας αλλιώς δε προχωράει το σύστημα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα με το θέμα της διαχείρισης των σχολείων να ασχοληθούν σύντομα και οι κοινότητες.  

Σύμφωνα με όσα εξήγησε, η δημοτική αρχή «αυτό που προσπαθεί είναι να τακτοποιηθούν οι πληρωμές και κυρίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα σχολεία. Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε επίσης ότι οι σχολικές επιτροπές είναι άνευ αμοιβής, ενώ οι υπάλληλοι που ασχολούνται είναι λίγοι.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε έλεγχος στα οικονομικά της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς διαπιστώθηκε έλλειμμα της τάξης περίπου 50.000 ευρώ όταν έγινε η συγχώνευση των επτά σχολικών επιτροπών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής και αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Πέτρο Λεκάκη η διαφορά εντοπίστηκε για το έτος 2013. Ομάδα λογιστών προσπαθεί να εντοπίσει τα φυσικά παραστατικά εκείνης της περιόδου. Πάντως χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν οι οικονομικοί απολογισμοί των δύο σχολικών επιτροπών.