Skip to main content

Αλιβιζάτος: Μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη χάσει το δημοσίευμα

Ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως αν έβαζε ένα καθαρό ερώτημα θα έχανε το δημοψήφισμα.

Κεκαλυμμένο χαρακτήρισε το ερώτημα που επέλεξε να θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, «η κυβέρνηση γνωρίζει πως αν έβαζε ένα ερώτημα «ναι» ή «όχι» στο ευρώ θα έχανε εκ των πρότερων το δημοψήφισμα. Όμως και τώρα, πίσω από αυτό το κεκαλυμμένο ερώτημα διακυβεύεται η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ και η κυβέρνηση μας καλεί να ψηφίσουμε "όχι"».

Ο κ. Αλιβιζάτος πήρε θέση και για τις συνεχείς παρεμβάσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το ελληνικό θέμα, σημειώνοντας ότι εφόσον είναι εταίρος και μέλος της Ευρωζώνης, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Αντίθετα, σημείωσε ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν παρενέβαιναν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα.

Ο διακεκριμένος καθηγητής αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατακρίνοντας τη συμπεριφορά της. «Λειτουργεί εμπρηστικά και όχι κατευναστικά όπως της επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος», ανέφερε για την πρόεδρο της Βουλής.