Skip to main content

Αδιανόητο να μην εκπροσωπήσει ο Αναστασιάδης την Κύπρο στη Γενεύη

Οι συστοιχίες πυραύλων S-400 στον περίγυρο της Μόσχας, ο Τόσκας και η αποκλειστικότητα της ΕΡΤ στο Κέντρο Προσφύγων στην Μόρια.

Αλητεία του διεθνούς παράγοντα σε βάρος του ελληνισμού. Μόνον αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στην ενέργεια του ΟΗΕ να μη παραστεί ο Αναστασιάδης στην Διάσκεψη, ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά μόνο ως εκπρόσωπος των Ε/κ. Η Διάσκεψη όμως γίνεται για το μέλλον της Κύπρου, και θα απουσιάζει η Κύπρος; Ο Αναστασιάδης είχε πει παλαιότερα ότι δεν θα το δεχθεί. Ελπίζεται να μη αλλάξει γνώμη.

Χρόνια τώρα, από πολλές στήλες της Voria.gr, επαναλαμβάνεται το -αυτονόητο- ότι η τύχη του Κυπριακού είναι άμεσα συνυφασμένη με την τύχη της Ελλάδας και του ελληνισμού γενικότερα. Αυτό το αυτονόητο όμως, δεν γίνεται από όλους αντιληπτό. Και όσοι δεν άκουσαν εμένα, ας ακούσουν τον Μιχάλη Ιγνατίου, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τα πράγματα.

Γράφει: «Θα προσθέσω (…) ότι ούτε τα στελέχη των ελληνικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τους κανόνες του Κυπριακού. Πολύ λίγοι καταλαβαίνουν τη ζημιά που θα προκαλέσει στην Ελλάδα η απώλεια της Κύπρου. Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα οδηγήσει σε διάλυση του ελληνικού στοιχείου.

» Ούτε ξέρουν πως πρόκειται για άκρως φιλοτουρκική και ρατσιστική διευθέτηση, που δεν θα επανενώνει το νησί αλλά θα το οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση και την κατάρρευση. Στη Γενεύη, λοιπόν, δεν παίζεται η τύχη της Κύπρου, αλλά της Ελλάδας. Και για όσους θα ενοχληθούν πιθανά, ας προσθέσω και ένα και. Παίζεται και η τύχη της Ελλάδας.

» Και για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που τηρεί συνειδητά και με συνέπεια τις διαχρονικές θέσεις του, πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, για το γεγονός ότι δεν ασχολούνται όσο απαιτούν οι περιστάσεις και αφήνουν μόνο του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα και τον ελληνικό χώρο».

Συμβαίνουν διεθνώς πράγματα που δεν αντιλαμβανόμαστε την βαρύτητά τους; Πολλά ερωτήματα αλλά και ανησυχία προκαλεί η πληροφορία που έρχεται από την ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά οι Ρώσοι εγκαθιστούν συστοιχίες πυραύλων S-400 στον περίγυρο της Μόσχας. Κινδυνεύει η Μόσχα; Η απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από την Συρία, έχει σχέση;

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος και να εκδοθούν τρία non paper για να παραδεχθούν ότι σε ένα χρόνο προσέλαβαν 27.700 συμβασιούχους, 6.803 μονίμους και μονιμοποίησαν άλλους 1.750 με δικαστικές αποφάσεις. Για να πληρωθούν αυτοί (περί τα 150 εκατομμύρια) πληρώνω εγώ, κόβοντας από το φαγητό του παιδιού μου [Από το δικό μου έκοψα από καιρό].

Ο Τόσκας, που μας διαβεβαιώνει κατά διαστήματα ότι χάρις στην ευφυή πολιτική του περιορίστηκε το έγκλημα, πληροφορήθηκε ότι οι χαϊδεμένοι από τους προοδευτικούς χρησιμοποιούν καλάσνικοφ στο κέντρο της Αθήνας;

Μόνο η ΕΡΤ μπορεί να μπει στο Κέντρο Προσφύγων στην Μόρια. Και δείχνει άσχετα πλάνα. Επιχειρώντας να αποκρυβεί η ασχετοσύνη των "αρμοδίων" χρησιμοποιούν σταλινικές τακτικές, απαγορεύοντας σε δημοσιογράφους να μπουν στον χώρο. Όμως ερασιτεχνικά βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν δείχνουν την πραγματικότητα που καλύπτει η "ανεξάρτητη" ΕΡΤ.

Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ερευνήσει υπόνοιες περί διασπάθισης του χρήματος που προορίζεται για τους πρόσφυγες;

 

 

Πηγή φωτογραφίας: AFP