Skip to main content

Αλήθειες και ψέμματα για τους ελεγκτές

Λίγα 24ωρα μετά τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων για την ενεργοποίηση του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας και αρχίζουν να δημοσιοποιούνται κάποιες απ
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων για την ενεργοποίηση του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας και αρχίζουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα κάποιες από τις άγνωστες λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή που αναφέρει ότι ποτέ - κατά τη διάρκεια των συζητήσεων - οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν έθεσαν θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού από τον ιδιωτικό τομέα. Αντιθέτως, αυτό το αίτημα προέβαλλαν οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης, οι οποίοι εμφανίστηκαν περισσότερο σκληροί και λιγότερο επαγγελματίες στις διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως επειδή έχουν και μικρότερη εμπειρία.

Σημασία, πάντως, έχει ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, επειδή είναι περισσότερο επαγγελματίες, «πήραν» αυτό που ήθελαν, έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση να προβάλει προς τα έξω ότι «έκανε αντίσταση» και στο τέλος όλοι έκαναν τη δουλειά τους.