Skip to main content

Alico ΑΕΔΑΚ: Αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων

Δύο αμοιβαία κεφάλαια της εταιρίας Alico ΑΕΔΑΚ κατέκτησαν το 2009 την πρώτη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας τους, ενώ 17 από τα 22 που λειτούργησαν στη διάρκεια της χρήσης βρίσκονται στην πρώτη δεκά
Δύο αμοιβαία κεφάλαια της εταιρίας Alico ΑΕΔΑΚ κατέκτησαν το 2009 την πρώτη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας τους, ενώ 17 από τα 22 που λειτούργησαν στη διάρκεια της χρήσης βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία της ΕΘΕ για το 2009, στην πρώτη θέση της αντίστοιχης κατηγορίας τους διακρίνονται το Alico Fund of Funds Μικτό και Alico Αλληλοβοηθείας Μικτό Εξωτερικού. Το τελευταίο κατέλαβε την 1η θέση όχι μόνο στην κατηγορία των Μικτών Εξωτερικού, αλλά και στο σύνολο των Μικτών Αμοιβαίων κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς (σύνολο 41 αμοιβαία κεφάλαια).

Επίσης, στην κατηγορία Μικτά Εξωτερικού το Alico Μικτό Εξωτερικού κατατάσσεται στην 2η θέση, το Alico Επικουρικής Ασφάλισης στην 4η θέση, το Επικουρικό στην 5η θέση, ενώ το Beta Global στην 7η ανάμεσα στα 11 συνολικά αμοιβαία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τα αμοιβαία κεφάλαια Αλληλοβοηθείας Μικτό Εξωτερικού, Alico Επικουρικό Μικτό Εξωτερικού και Επικουρικής Ασφάλισης Μικτό Εξωτερικού ανήκουν στην ομάδα επικουρικής σύνταξης Ασφαλιστικών Ταμείων, γεγονός που αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει η Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. στη συνετή και αποδοτική διαχείριση των κεφαλαίων των ασφαλισμένων, σε μια εποχή που το ασφαλιστικό ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.

Στην κατηγορία των Μετοχικών Εσωτερικού το Alico Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης και το Alico Μετοχικό κατέχουν την 3η και την 7η θέση αντίστοιχα στο σύνολο των 65 αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το Alico Fund of Funds Μετοχικό κατατάσσεται στην 6η θέση επί συνόλου 15, ενώ το Alico Ελληνικό Μικτό κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα στα 30 αμοιβαία της κατηγορίας, το Alico Εταιρικών Ομολογιών Εξωτερικού την 8η θέση ανάμεσα στα 50 συνολικά αμοιβαία και το Alico Διαθεσίμων Εσωτερικού την 4η θέση ανάμεσα στα 19 συνολικά αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας.

Αρκετά από τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρία, όπως το Citifund Μετοχικό Εσωτερικού, Citifund Διαθεσίμων, Ελληνική Trust Μετοχικό Εσωτερικού, Ελληνική Trust Ομολογιακό Εξωτερικού και Ελληνική Trust Μετοχικό Εξωτερικού, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των αμοιβαίων της κατηγορίας τους για το 2009.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ