Skip to main content

Αλφα ποιότητα για τα Παγωτά Alfa

Νέες περιοχές με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη κατακτούν τα παγωτά Alfa όπως τονίζει στη Voria.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Παρθένα Αρχιτεκτονίδου.
Αλφα ποιότητα και δροσιά προσφέρουν τα παγωτά Alfa και κατακτούν συνεχώς νέες περιοχές ανά την Ελλάδα, έχοντας το  εφαλτήριο τους στη Θεσσαλονίκη.
Η εταιρεία Alfa Παγωτά προήλθε από μια οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 1960 ο  Μιχάλης Αρχιτεκτονίδης σε ένα μικρό παρασκευαστήριο στην οδό Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια δυναμική παγωτοβιομηχανία, που σήμερα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Σήμερα έχουν αναλάβει τα ηνία οι κόρες, η κυρία Παρθένα Αρχιτεκτονίδου, που είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος είναι η αδελφή της Αννα.

Για τους στόχους και τις προοπτικές της Παγωτά Alfa μιλά στη Voria.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, κυρία Παρθένα Αρχιτεκτονίδου, η οποία επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση επηρέασε και την κατανάλωση παγωτού, καθώς παρουσιάζεται μια κάμψη. Η κυρία Αρχιτεκτονίδου αναφέρει ότι οι πωλήσεις της εταιρίας το 2009 παρουσίασαν μείωση 20% και φέτος  η ύφεση στην κατανάλωση προκάλεσε το α’ εξάμηνο  πτώση της τάξης του 25%. Παραδέχθηκε, εξάλλου, ότι η συνεχιζόμενη κάμψη στην κατανάλωση  έφερε και ζημίες στη χρήση του 2009, έναντι κερδών 300.000ευρώ το 2008.
 
Η κυρία Αρχιτεκτονίδου διευκρινίζει  ότι η εταιρία δεν έχασε σε σημεία πώλησης, αλλά αυτά τα ίδια παρουσίασαν μεγάλη κάμψη στη ζήτηση παγωτού, που σε ορισμένα σημεία έφθασε και το 50%.  Τα Παγωτά Alfa διαθέτουν τρία εταιρικά καταστήματα λιανικής πώλησης παγωτού στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαθέτουν καταστήματα μέσω αντιπροσώπων στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη και τη Σαντορίνη.
Ωστόσο τονίζει ότι η Ελλάδα δεν φημίζεται για τη κατανάλωση παγωτού, καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση παγωτού είναι 10 κιλά το χρόνο, ενώ στη Σουηδία είναι 80 κιλά το χρόνο.
 
Λόγω κρίσης η κυρία Αρχιτεκτονίδου επισημαίνει ότι θα καθυστερήσει για δυο χρόνια  η κάθοδος των παγωτών Alfa στην αγορά των Αθηνών του αγνού παραδοσιακού παγωτού Alfa, που δημιουργήθηκε πριν 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και έχει έντονη παρουσία σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Στα πλεονεκτήματα των παγωτών Αlfa, συμπεριλαμβάνει τη χρησιμοποίηση των αγνότερων πρώτων υλών και πρώτης ποιότητας βοηθητικών υλών (ξηροί καρποί, σοκολάτα κουβερτούρα κα) στην παρασκευή παγωτού.

Η εταιρία Alfa, σημειώνει, είναι η  η δεύτερη ιστορικά παγωτοβιομηχανία στην Ελλάδα, που  συνέβαλε ουσιαστικά στη γνωριμία του μέσου καταναλωτή με το παγωτό, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, σε μια περίοδο που το παγωτό δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο στην αγορά.

Σήμερα η εταιρεία, συνεχίζοντας την παράδοση, χρησιμοποιεί επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, αγνά γλυκά κουταλιού και σιρόπια, χωρίς τεχνητές γλυκαντικές ύλες, χρώματα και συντηρητικά, που σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τεχνική ανάμιξης που ακολουθείται, προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, πλούσιας υφής και χαρακτηριστικού αρώματος φρούτων, καθιερωμένα πια στην ελληνική αγορά και την εκτίμηση του καταναλωτή.
 
Έτσι, καταλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, ευρύτερης Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, στα νησιά των Σποράδων  και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, με στόχο την σταδιακή επέκτασή της σε όλη την Επικράτεια. Ταυτόχρονα, παρέχει τεράστια ποικιλία γεύσεων στο επαγγελματικό (χύμα) παγωτό, (σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα), συμπεριλαμβανομένου των παγωτών ειδικού τύπου Premium (parfait), πουτίγκας, και τούρτας παγωτού, φροντίζοντας να ανανεώνει κάθε χρόνο την γκάμα των προϊόντων της, με νέες γευστικές προκλήσεις, ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών, διατηρεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην δύσκολη αγορά του παγωτού.