Skip to main content

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαφορετικά ταμπλό

Στις 14 και 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο σύνοδος των αρχηγών των κρατών του "Νέου Δρόμου του Μεταξιού" (one belt one road ή OBOR).

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, επισήμως, στην χώρα μας, ωστόσο,όπως πληροφορείται η Voria.gr, στις 14 και 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο σύνοδος των αρχηγών των κρατών του "Νέου Δρόμου του Μεταξιού" (one belt one road ή OBOR). Η ιστορία αυτή θα έχει έντονο ελληνικό "άρωμα", καθώς η χώρα μας όχι απλά θα εκπροσωπηθεί, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό θα γίνει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Δηλαδή, στην κινεζική πρωτεύουσα θα πάει ο πρωθυπουργός της, Αλέξης Τσίπρας.

Ποιος είναι ο στόχος; Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, (ΔΕΘ) στις 9 - 17 Σεπτεμβρίου, όπου η Κίνα είναι φέτος τιμώμενη χώρα, να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να υπογραφούν διμερείς συνεργασίες και να προχωρήσει η υπογραφή μνημονίων συναντίληψης ή ακόμα και συμβάσεων.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε νέο "Μάρκο Πόλο", μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα, στην οδό Πειραιώς, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζεται να συναντηθεί με περισσότερα απο 20 υψηλόβαθμα στελέχη ξένων οίκων, μετά απο δικό τους αίτημα. Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι η πρωτοβουλία ανήκει (και) στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Επίσης μαθαίνουμε επίσης ότι θα ακολουθήσουν, το επόμενο Σαββατοκύριακο και άλλες, ανάλογες, συναντήσεις, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες.  Το συμπέρασμα; Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζουν σε διαφορετικά ταμπλό.