Skip to main content

Αλεξιάδης: Τα 2,65 δισ. του ΕΝΦΙΑ δεν μειώνονται το 2017

Το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρσι ή κάποια ευρώ παραπάνω, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

"Εφικτό" χαρακτήρισε τον στόχο είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι "ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός" και διαβεβαίωσε ότι το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρσι ή κάποια ευρώ παραπάνω.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι είναι θέμα "νέας διαπραγμάτευσης" το εάν ο φόρος θα είναι ίδιος και του χρόνου ή αν θα αντικατασταθεί με άλλο φόρο που θα έχει όμως τον ίδιο στόχο εισπραξιμότητας.

"Αν δεν πάρουμε αυτά τα έσοδα από τον φόρο στην ακίνητη περιουσία θα πρέπει να τα πάρουμε από κάτι άλλο", πρόσθεσε.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι ζήτημα αλλαγής τίθεται μόνο ως προς τη δομή και το περιεχόμενο του φόρου.

"Δεν δικαιούται η Ν.Δ να μας κατηγορεί για υπερφορολόγηση", τόνισε.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι "δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων". Μάλιστα, τόνισε ότι η ρύθμιση έγινε και έχει ανακουφίσει αρκετό κόσμο.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός τέλος, προανήγγειλε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στο ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων και στο πλαστικό χρήματα.