Skip to main content

Αλεξιάδης: Πρώτα οι μεγαλοοφειλέτες, αλλά δεν ξεχνάμε τους μικρότερους

Με αφορμή τα χιλιάδες ειδοποιητήρια - Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα μικρότερα χρέη θα εκκρεμούν επ' αόριστον

Δεν στοχεύουμε στα χαμηλά και στα μεσαία, αλλά στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, αναφορικά με την αποστολή e-mail σε 50.000 φορολογούμενους με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ ο καθένας. 

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «ξεκινήσαμε από τα μεγάλα χρέη και όλες οι κινήσεις μας έχουν στόχο τους μεγαλοοφειλέτες», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα μικρότερα χρέη θα εκκρεμούν επ' αόριστον.

«Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει καθυστέρηση, χρειάζεται όμως επεξεργασία των καταλόγων των μεγαλοοφειλετών, για να μην αδικήσουμε κανέναν», σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι λίστες.

Αναφερόμενος στην εισπραξιμότητα, σημείωσε ότι έχει βελτιωθεί, παρατηρώντας ότι «κλείσαμε ικανοποιητικά το 2015 και πάει καλά και το 2016».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω του πλαστικού χρήματος, ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.