Skip to main content

Αλεξιάδης: Περσινά ξινά σταφύλια τα περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ

Ο πρώην υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε μια φάση διαπραγμάτευσης για να πετύχει κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνει και άλλα όχι.

«Περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τις παλαιότερες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2017 σε σχέση με αυτόν του 2016 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ.

«Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο» επισήμανε ακόμα.

Μιλώντας για τα φορολογικά έσοδα εκτίμησε ότι πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο.  «Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος», είπε συγκεκριμένα.