Skip to main content

Αλεξιάδης: Μυθεύματα τα περί παραγραφής υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής

«Αυτοί που κατηγορούν και λένε ότι μεθοδεύουμε την παραγραφή ξεχνούν να πουν τι έκαναν οι ίδιοι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τα δημοσιεύματα για παραγραφή 12.000 υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση, δράκους και μυθεύματα.

Απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στον χώρο του ποδοσφαίρου».

«Ο φορολογικός μηχανισμός κατευθύνεται στις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες υποθέσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στους ελέγχους, στο ποιος θα ελεγχθεί. Αλλά το αν θα ελέγξουμε τα βενζινάδικα ή τα διυλιστήρια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Το αν θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από τα πεντάστερα ξενοδοχεία ή από τα σουβλατζίδικα και τις καντίνες είναι επιλογή της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Τρ. Αλεξιάδης δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Όσον αφορά τη μεταφορά των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 φάκελοι, εξ αυτών οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Ακόμη, είπε, παραμένουν για μεταφορά άλλες 25.000 υποθέσεις. «Αυτοί που κατηγορούν και λένε ότι μεθοδεύουμε την παραγραφή ξεχνούν να πουν τι έκαναν οι ίδιοι. Ξεχνούν ότι 31 Δεκεμβρίου 2016 παραγράφονταν 12.000 υποθέσεις που έπρεπε να ελέγξει το ΣΔΟΕ με 514 ελεγκτές. Ξεχνούν να πουν πως «φούσκωσαν» το ΣΔΟΕ. Εμείς πήραμε την πολιτική ευθύνη παρατείναμε την παραγραφή για ένα έτος» υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε 50.000 ελεγκτές, αλλά 9.000 προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες και αναγκαζόμαστε να προτεραιοποίησουμε τους ελέγχους» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα Μπόγιαρνς».

«Η ΓΓΔΕ θα προτεραιοποιήσει και θα αποφασίσει ποιες θα ελεγχθούν», σημείωσε.