Skip to main content

Αλεξιάδης: Ακατάσχετος λογαριασμός και για τις επιχειρήσεις

Επιχείρηση που έχει χρέη προς το δημόσιο, θα μπορεί να έχει έναν ακατάσχετο λογαριασμό μέσω του οποίου θα καλύπτει έσοδα και αγορές με χρήση κάρτας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε χθες τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επιχείρηση, στον οποίο δεν θα μπορούν τρίτοι και Δημόσιο να παρεμβαίνουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας κάθε επιχείρηση με χρέη προς το Δημόσιο θα διατηρεί έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για έσοδα μέσω μηχανημάτων POS και κάλυψη εξόδων – αγορών για ανάγκες της επιχείρησης μέσω κάρτας.

Αναφερόμενος στις προμήθειες των τραπεζών για τα μηχανήματα POS, τις χαρακτήρισε υψηλές, τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να μειωθούν, προαναγγέλλοντας ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις τράπεζες για τον σκοπό αυτό, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν ενέργειες για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (POS).