Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία για ομαδικό βιασμό ανήλικης με αναπηρία

Δύο άτομα που προσήχθηκαν για το περιστατικό παραδέχθηκαν την συνεύρεση, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι έγινε με τη συναίνεσή της.

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνάται από τις αστυνομικές Αρχές της Αλεξανδρούπολης καταγγελία γονέων για βιασμό της ανήλικης κόρης τους, η οποία έχει νοητική στέρηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς της 16χρονης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Αλεξανδρούπολης, απευθύνθηκαν στην αστυνομία όταν θορυβήθηκαν από μηνύματα που είδαν στο κινητό της, από τα οποία προέκυπτε ερωτική προσέγγιση της ανήλικης, που έχει διαγνωσμένη αναπηρία 67%.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την καταγγελία προσήχθησαν δύο άτομα στη Διεύθυνση Αστυνομίας, οι αποστολείς των εν λόγω μηνυμάτων, οι οποίοι παραδέχθηκαν την ερωτική συνεύρεση με τη 16χρονη σε εγκαταλειμμένο κτίριο, όμως ισχυρίστηκαν ότι έγινε με τη συναίνεσή της, ενώ συμμετείχαν και άλλοι δύο, ένας εκ των οποίων είναι επίσης ανήλικος.

Εν τω μεταξύ, η ανήλικη φέρεται να παραδέχθηκε τη συνεύρεση, ωστόσο αδυνατεί, δεδομένης της νοητικής κατάστασής της, να δώσει κατάθεση από την οποία να προκύπτει εάν πρόκειται ή όχι για ομαδικό βιασμό. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μη ικανά να στοιχειοθετήσουν τον βιασμό, οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ θα ακολουθήσουν τοξικολογικές εξετάσεις της ανήλικης, προκειμένου να βεβαιωθεί ή αποκλειστεί πιθανή χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.

 

Σύμφωνα με το alexpoli.gr, το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην περιοχή Άβαντος. Το alexpoli.gr αναφέρει επίσης πως οι φερόμενοι ως δράστες είναι από 18 έως 25 ετών ενώ ένας εκ των τριών φερόμενων δραστών ήταν συγγενής της νεαρής.