Skip to main content

Αλεξανδρής: «Είμαι αισιόδοξος για την πορεία»

Η αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας δεν είναι ζωής ή θανάτου για τον Άρη όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

 

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, με δηλώσεις του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου τοποθετήθηκε για την μέχρι στιγμής παρουσία των «κιτρινόμαυρων» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και για την ερχόμενη αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον». 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για την αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας:
 
«Ίσως είναι από τις λίγες φορές από την αρχή της περιόδου, που η ομάδα φαίνεται να είναι όλη μαζί. Βέβαια παίξαμε και ένα παιχνίδι με τη Νίμπουρκ έχοντας όλο το ρόστερ για πρώτη φορά, με κάποιους παίκτες όμως που προέρχονταν από τραυματισμούς και κάποιες προσθήκες. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουμε συνέχεια κάποια προσθήκη και η ομάδα πάει αρκετά πίσω».
 
Για το αν το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου: 
 
«Μη λέμε υπερβολές. Τι θάνατος; Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και εκτιμώ ότι θα το κερδίσουμε. Είμαστε μία ομάδα που έχει φτιαχτεί την τελευταία στιγμή παρά τις εξαγγελίες ότι θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί από την αρχή της περιόδου. Εκτιμώ ότι θα το κερδίσουμε και θα πάμε και καλά γιατί μέχρι τώρα δουλεύουμε με μεγάλη ένταση και η πρόοδος είναι εμφανής. Είναι υπερβολικό να λες ότι από ένα παιχνίδι κρίνεται η τύχη της ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία. Όσο άσχημα και αν έχουμε ξεκινήσει θα τελειώσουμε όπως πρέπει σαν Άρης. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τη νίκη. Πέραν των προβλημάτων, είχαμε κι ένα δύσκολο πρόγραμμα και χωρίς κόσμο και με προβλήματα τραυματισμών. Επιπλέον στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Και απέναντι στον Κολοσσό και απέναντι στον ΚΑΟΔ κάναμε δύο ήττες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τα είχαμε κερδίσει».
 
Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φτάσει στη πρώτη νίκη:
 
«Αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα με το σκεπτικό ότι πρέπει να παίξουμε εμείς καλά. Να προσέξουμε την αγωνιστική μας τακτική, να παίξουμε με πάθος και με μυαλό. Ο Ίκαρος είναι μία ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα προσαρμογών λόγω αλλαγών στο ρόστερ της. Ως ένα βαθμό τους βασικούς τους έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι και έχει προβλήματα προσαρμογής».
 
Για τους Τσαλδάρη και Ντέιβις:
 
«Εμείς έχουμε την αίσθηση ότι και από το αυριανό παιχνίδι η εικόνα μας θα είναι καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη. Όσο έμπειρος παίκτης και αν είναι κάποιος χρειάζεται χρόνος προσαρμογής σε ένα καινούργιο περιβάλλον, με καινούριους συμπαίκτες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όλα κρίνονται στο τέλος και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πετύχει αυτό που έχουμε πει».
 
Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο:
 
«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη στήριξη στην ομάδα κόντρα στη Νίμπουρκ. Όλοι ξέρανε ότι θα έχουμε μικρό προϋπολογισμό, μεγαλύτερες δυσκολίες, ότι συμφωνούν όλοι για μία οικονομική εξυγίανση και παράλληλα στο αγωνιστικό να δημιουργήσουμε μία αρκετά δυνατή βάση, που θα στηριχτεί η ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος στη μεγαλύτερη πλειοψηφία αποδέχτηκε αυτά που είπαμε. 
 
Εγώ δεν θα πω γιατί ήρθαν λιγότεροι από όσους περιμέναμε, ήταν μία δύσκολη μέρα, η αγορά ανοιχτή, το παιχνίδι τηλεοπτικό αλλά όσοι ήρθαν συμπαραστάθηκαν στην ομάδα και έδειξαν ότι συμμερίζονται τα προβλήματα που είναι πολλά στην καθημερινότητά μας κι εμείς καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα ξεπεράσουμε. Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται αν δεν υπάρχει ομοψυχία και αν δεν υπάρχει διοικητική ηρεμία. 
 
Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα παραπάνω από όσα βιώνουμε καθημερινά στον Άρη. Και εγώ και οι συνεργάτες μου και όλο το προσωπικό είμαστε ενωμένοι και θέλουμε ο Άρης, που δημιούργησε την αυτοκρατορία να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κάνει μία δυναμική επανεμφάνιση στο βαθμό που του αξίζει και στο βαθμό που είναι υποχρεωμένος ένεκα της ιστορίας του να συμμετέχει στα δρώμενα του μπάσκετ».
 
Για το αν ο Άρης μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύο διοργανώσεις:
 
«Δεν είναι σε θέση να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να δώσουμε κι αυτή τη μάχη. Κάναμε προετοιμασία με έξι παιδιά που δεν είναι στην ομάδα, με ρούκις, με ένα σκεπτικό ότι τα παιδιά που φέραμε έπρεπε να στηριχτούν με κάποιους έμπειρους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν έρθει ακόμα. Τελευταία ήρθε ο Τσαλδάρης, ένας έμπειρος ψηλός δεν ήρθε, ήρθε ο Μπόγρης, είχαμε πει και για κάποιους άλλους που δεν ήρθαν. 
 
Δεν είναι εύκολο να παίξεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα με καλές ομάδες όπως η Νίμπουρκ με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό. Πρέπει όμως να είσαι συνεπής στην ιστορία και το όνομά σου. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα έχουμε πετύχει κάτι. Έχουμε επιμέρους στόχους και παιδιά να βάλουμε και μία ομάδα με αξιοπρέπεια στο γήπεδο να παρουσιάζουμε. Ο κόσμος κοιτάει το αποτέλεσμα και καλά κάνει. 
 
Απέναντι στη Νίμπουρκ βάσει της δυναμικότητας των ομάδων παίξαμε αρκετά καλά. Φτάσαμε να δεχτούμε μόνο 64 πόντους από μία ομάδα που έχει αυτό το ρόστερ. Δεν είχαμε καλή επιθετική βραδιά. Πρώτο παιχνίδι έπαιζε ο Μπόγρης που βοήθησε πολύ. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Σε 1-2 εβδομάδες που είμαστε μαζί δεν μπορούμε να πιάσουμε το 100% και να κάνουμε νίκες επί αυτών των ομάδων. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Άρης θα γίνει ο Άρης του Γκάλη και του Γιαννάκη, δεν γίνεται αυτό».