Skip to main content

Αλεξάνδρεια: Αν και απολυμένοι θέλουν να μαζέψουν τα σκουπίδια

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αναφέρουν ότι αν είναι αποδεκτό από τον δήμο είναι έτοιμοι να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το μπαλάκι στη δημοτική αρχή πετούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι στον δήμο Αλεξάνδρειας τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων αν αυτό είναι νόμιμο και αποδεκτό από τον δήμο. 

Σημειώνεται ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο πρώτος και μοναδικός ΟΤΑ σε όλη την Επικράτεια ο οποίος αμέσως μετά τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και χωρίς να περιμένει την ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών προέβη στην απόλυση 20 συμβασιούχων καθαριότητας μόλις αυτοί συμπλήρωσαν 24 μήνες στις θέσεις εργασίας τους (δείτε εδώ).

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών και ύστερα από τη διαβεβαίωση του Υπουργού κ. Σκουρλέτη για κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή τη Δευτέρα που θα παρατείνει τις συμβάσεις των συμβασιούχων – παρατασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων, εαν και πανελληνίως απολυμένοι πρώτοι σε όλη την Ελλάδα και συναισθανόμενοι το κοινωνικό έργο, δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να επανδρώσουμε τα απορριμματοφόρα και να εκτελέσουμε με επαναλαμβανόμενες βάρδιες την αποκομιδή των απορριμμάτων εαν αυτό είναι και νομικά σωστό μετά τις απολύσεις που μας έγιναν και γίνει αποδεκτό από την Δημοτική Αρχή» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.