Skip to main content

Αλαζονεία παραδέχθηκε ο Μπουτάρης – Πυρά από Καλαφάτη

Ο τραγέλαφος της διοίκησης Μπουτάρη συνεχίζεται και με τον απολογισμό, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης. Γιατί απολογήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε η αντιπολίτευση κατά την ειδική συνεδρίαση για τον Απολογισμό του 2016. Τα πυρά εστιάστηκαν μεταξύ άλλων στο χρόνο που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη συνεδρίαση, με τον δήμαρχο να παραδέχεται λάθη από την πλευρά της συμπολίτευσης.  

«Ο τραγέλαφος της διοίκησης Μπουτάρη συνεχίζεται και με τον απολογισμό. Με την έναρξη του 2018 συζητάμε τον απολογισμό του… 2016. Κάτι, δηλαδή, που θα έπρεπε να έχει γίνει τους πρώτους μήνες του 2017», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Κάναμε ένα λάθος και το λάθος ήταν η παρουσίαση του Απολογισμού. Συνήθως παρουσιάζεται συνήθως τον Σεπτέμβριο - Νοέμβριο, κανονικά πρέπει να γίνεται βάση νόμου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου. Αυτό το λάθος οφείλεται στην αδιαφορία και στην αλαζονεία των συναδέρφων της συμπολίτευσης. Λυπάμαι πάρα πολύ για τη δική μας συμπεριφορά», απάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως αυτή η παραδοχή μπορεί να εξοργίσει κάποιους από την διοίκηση.

Καλαφάτης: Ήρθαμε να μιλήσουμε για τον απολογισμό και ζούμε τον παραλογισμό

Ο κ. Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό του 2016, υπογράμμισε ως αρνητικό σημείο τις «συνεχείς επιστροφές των αποφάσεων της Διοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης» και πρόσθεσε: «Ήρθαμε να μιλήσουμε για τον απολογισμό και ζούμε έναν παραλογισμό: Βαδίζετε στον 8ο χρόνο της διοίκησης κι αντί για απτά, συγκεκριμένα έργα, που να διευκολύνουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων, εσείς συνεχίζετε να προβάλετε ως έργο την… αλλαγή του αέρα της πόλης. Κανονικά, η Πρωτοβουλία θα έπρεπε να έχει σήμα την… ανεμοδούρα». Και υπογράμμισε: «Διαφημίζετε με κάθε ευκαιρία, πως αλλάξατε τον αέρα της πόλης. Αντ’ αυτού είδαμε μια διοίκηση της οποίας πήραν  αέρα τα μυαλά της».

Ο κ. Καλαφάτης μίλησε για μηδενικές αποδόσεις της Διοίκησης σε θέματα καθημερινότητας, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αλλά και στη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που δεν υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως η Διοίκηση Μπουτάρη, που «εκλέχθηκε με τη σημαία της Διαφάνειας», έχει επιδείξει μηδενικό αποτέλεσμα και στον τομέα αυτό, αναφερόμενος πρώτα στο θέμα των συμβάσεων κι έπειτα στον «εξοστρακισμό» του Συμπαραστάτη του Δημότη από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Αναφέρθηκε ο δήμαρχος σε κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό, δεν αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για την πόλη, όπως το συγκοινωνιακό. Φυσικά δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ο δήμος. Μπορεί να συμβάλει ώστε να έχουμε βελτίωση των συγκοινωνιών στην πόλη. Τώρα που ετοιμάζεται το μετρό και υπάρχει σε επίπεδο μελέτης η θαλάσσια αστική συγκοινωνία», σχολίασε από την πλευρά της η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

«Η διοίκηση του δήμου έχει υιοθετήσει την πολιτική της κυβέρνησης, τα βάρη στο λαό. Δεν βλέπουμε με τη διοίκηση Μπουτάρης ούτε τα δημοτικά τέλη να μειώνονται κατά 50% - 60%, ούτε προβλέπουμε να γίνουν θαύματα στο χώρο της καθαριότητας, ούτε προβλέπουμε να προγραμματίζονται σημαντικά έργα. Σε αυτό το έδαφος βρίσκουμε ότι αντίθετα ανοίγουν καινούργια πεδία εργολαβίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, από την Λαϊκή Συσπείρωση.

«Ο απολογισμός γίνεται από τον ίδιο τον πολίτη, δεν ξέρω αν πήραν οι αντιδήμαρχοι θετικά αποτελέσματα από τους δημότες γι΄ αυτά που έκαναν», τόνισε η Μόνικα Αϊβαζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση».