Skip to main content

Alapis: Έγκριση συγχώνευσης με την ΠΝΓ Γερολυμάτος, εξαγορά της Genesis Ilac

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η συγχώνευση της Alapis και της 100% θυγατρικής της, ΠΝΓ Γερολυμάτος. Επιπλέον, ο όμιλος ανακοίνωσε την εξαγορά του 50% της εταιρίας Genesis Ilac, με έδρα την Κων
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η συγχώνευση της Alapis και της 100% θυγατρικής της, ΠΝΓ Γερολυμάτος, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Επίσης, η Alapis ανακοίνωσε την εξαγορά του 50% της εταιρίας Genesis Ilac, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έναντι 1,7 εκατ. ευρώ. Το  χαρτοφυλάκιο της Genesis Ilac αποτελείται από φαρμακευτικά και ΟΤC προιόντα (Sinomarin, Basiscream, Pulvo, Septrin, Actiq, Rinopanteina, Predictor, Mentopin, Calcimed D3, Cevitthot και Denol), τα οποία προωθούνται κυρίως σε παιδιάτρους, ΩΡΛ, παθολόγους, δερματολόγους και ογκολόγους.

Η τούρκικη εταιρία σήμερα απασχολεί περίπου 70 άτομα (κυρίως ιατρικούς επισκέπτες ), ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 8,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜS η εταιρία κατατάσσεται με βάση τις πωλήσεις του 2008 στην 61η θέση επί συνόλου 309 φαρμακευτικών εταιριών.

Επιπλέον, η  Alapis εξαγόρασε το υπολειπόμενο 40% της θυγατρικής της εταιρίας Μεντιμέκ ΑΕ, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα η Dilaco AE, επίσης θυγατρική της κατά 100%. Πλέον ο όμιλος κατέχει άμεσα το 100% της Μεντιμέκ ΑΕ.

Η δραστηριότητα της Dilaco και της Scalonita LTD, 100% θυγατρικής της Alapis, απορροφήθηκαν από την Pharmacare Ltd, η οποία είναι επίσης 100% θυγατρική του ομίλου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της δραστηριότητας των απορρυπαντικών και καλλυντικών της εταιρίας Dall A.E, από την Alapis.