Skip to main content

Αλαλούμ στην εξεταστική για τα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου αρνείται να βγει από την αίθουσα

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε στην αίθουσα, χωρίς να είναι μέλος, και αρνήθηκε να αποχωρήσει από αυτή

Μετ' εμποδίων συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών, λόγω Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Και αυτό γιατί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μπήκε στην αίθουσα, χωρίς να είναι μέλος, και αρνήθηκε να αποχωρήσει από αυτή. Αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης, καθώς το προεδρείο δεν δέχεται να ξεκινήσει τη διαδικασία με την κυρία Κωνσταντοπούλου παρούσα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν αρχικά μέλος, αλλά με απόφαση της επιτροπής αποχώρησε καθώς είχε την ιδιότητα της συνηγόρου συγγενών θυμάτων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, για να εκθέσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Σήμερα θα συνεδριάσει για τελευταία φορά η εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τον Φεβρουάριο του 2023 με τα 57 θύματα, ενώ τα κόμματα έχουν ήδη καταθέσει τα πορίσματά τους.