Skip to main content

Αλ.Παπαρήγα: «Ψήφο στο ΚΚΕ»

Στους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και του ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών, που μέχρι τώρα ψήφιζαν Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, από τη Θεσσαλονίκη.
Στους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και του ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών, που μέχρι τώρα ψήφιζαν Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους κάλεσε να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, κατά την ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν προκάλεσαν μόνο ζημιά στην τσέπη σας, δεν σας ταλαιπώρησαν μόνο με την πολιτική τους στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία και την υγεία, στην εξωτερική πολιτική. Σας χτύπησαν αλύπητα, προσπαθώντας να επιβάλλουν παντού την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ότι η μόνη επιλογή που μπορεί να κάνετε είναι ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Αν πριν 20 και 25 χρόνια είχε νόημα να ψάχνει κανείς που είναι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά αξία σήμερα. Η μόνη τους διαφορά είναι η διαπάλη για την κυβερνητική καρέκλα, το τιμόνι στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα η ΝΔ έχασε την εύνοια των επιχειρηματιών, τώρα την έχει το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ένα χάρισμα που έχει το ΠΑΣΟΚ, ότι μπορεί να παραπλανά το λαό πιο εύκολα, πιο επιδέξια από την ΝΔ. Και να ενσωματώνει εργατικές και λαϊκές δυνάμεις μέσω της ΓΣΕΕ, των εργατικών κέντρων, της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ».

Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε ένα αντιλαϊκό , αντεργατικό νόμο της ΝΔ, δεν πρόκειται να πει ούτε ένα "όχι" σε επιλογές της ΕΕ. Απλά θα κάνει αναμόρφωση νόμων, δηλαδή θα αλλάξει ο Μανωλιός φορεσιά. Δεν είναι δυνατόν οι μεροκαματιαρήδες, οι άνθρωποι του μόχθου να βλέπουν το ΠΑΣΟΚ με τα ματογυάλια της 3ης του Σεπτέμβρη, να βλέπουν το ΠΑΣΟΚ όπως εμφανίσθηκε στις εκλογές του 1981. Τίποτε από τα θετικά συνθήματά του δεν έχει μείνει ορθό, όχι γιατί άλλαξαν οι καιροί, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ άλλαξε ή έβγαλε στην επιφάνεια τον ίδιο του εαυτό του. Είναι θέμα εκτίμησης. Για το λαό αυτό δεν είναι χάρισμα είναι παγίδα, ακόμα πιο επικίνδυνη σήμερα , περισσότερο από κάθε άλλη φορά». Κάλεσε τους εργαζόμενους να «μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί ούτε τη Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ» και παρατήρησε πως το δυνατό ΚΚΕ είναι σήμερα είναι η ρεαλιστική απάντηση για το λαό. Για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να ανοίξουν ένα διαφορετικό φιλολαϊκό δρόμο, δεν είναι σε θέση να εμπνεύσουν μια αποτελεσματική αντιπολίτευση. Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μόνο ένα ενδιαφέρον. Να γίνει κυβερνητικός εταίρος, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, όποιος τον δεχθεί σε συνεταιρισμό. «Οι φιλολαϊκές του κορώνες, οι αντιαμερικανικές υποκριτικές του θέσεις, είναι προπέτασμα καπνού. Ο ρατσισμός του απέναντι στους μετανάστες, δεν δείχνει μόνο απανθρωπιά, δείχνει ότι πάση θυσία το κόμμα αυτό θέλει να μεταφέρει την ευθύνη του ίδιου του πολιτικού συστήματος, την ευθύνη του ιμπεριαλισμού στις πλάτες των αθώων θυμάτων του», επισήμανε η κ. Παπαρήγα. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ ότι «η πιο μεγάλη του συνεισφορά στο σύστημα είναι ο εκχυδαϊσμός της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού» και σημείωσε: «Το θέμα δεν είναι ποια ώρα, ποια στιγμή θα γίνεις εταίρος της σοσιαλδημοκρατίας, το πρόβλημα είναι να απορριφτεί τόσο η φιλελεύθερη όσο και η σοσιαλδημοκρατικής αντίληψης διαχείριση». Για τους Οικολόγους Πράσινους είπε ότι «έχουν αναδειχθεί σε συνεπείς φορείς της πράσινης μπίζνας». Η γ.γ. του ΚΚΕ παρουσίασε τέλος τις θέσεις του κόμματος για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους μικροεπαγγελματίες.