Skip to main content

Αλ Γκορ: Άμεση μείωση ρύπων

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ζήτησε από την Κίνα και τις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος.
«Με την κρίση να επιδεινώνεται με ταχύτητα, θα πρέπει να λάβουμε περισσότερες πολιτικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσουμε από τις βασικές χώρες να επιλύσουν το πρόβλημα», τόνισε ο νομπελίστας Ειρήνης για το 2007 και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 3.

«Υπάρχουν σημαντικές μεταβολές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, όμως οι μεταβολές αυτές δεν μπορούν να πάνε όσο μακριά θα ελπίζαμε», υποστήριξε ο Αλ Γκορ.

«Κάθε χρόνο η κρίση επιδεινώνεται με 90 εκατ. τόνους ρύπων να διαχέονται στην ατμόσφαιρα και η επιστημονική κοινότητα μάς προειδοποιεί πως οι συνέπειες θα είναι ακόμη δεινότερες και θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή, εάν δεν δράσουμε άμεσα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match επαίνεσε την περιβαλλοντική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα:

«Εκείνοι που μ΄ εκπλήσσουν είναι όσοι διατείνονται πως δεν έχει κάνει τίποτε. Απεναντίας, εδώ και έναν χρόνο έχει κάνει πολλά, σε πλήρη ρήξη με τον προκάτοχό του. Επέβαλε νέους κανονισμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίας, έκανε υποχρεωτική τη μέτρηση της ρύπανσης, χρήσιμη για να καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις», ανέφερε.

Ο Αλ Γκορ υπενθύμισε πως στη Γερουσία έχει κατατεθεί προς συζήτηση ένας περιβαλλοντικός νόμος. «Αυτές οι πρόοδοι είναι μεν άτολμες, κινούνται όμως προς την σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε.


Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο