Skip to main content

Aκτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σκιάθου με εταιρεία λαϊκής βάσης

Ο δήμος σχεδιάζει τη δημιουργία ακτοπλοϊκής εταιρείας λαϊκής βάσης για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σκιάθου. Το σχέδιο για την «Αρχαιολογική Πλάζα».

Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης απαιτεί όραμα και όνειρο, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο σύντομο χαιρετισμό του από το βήμα της εκδήλωσης «Θεσσαλονίκη 2030: Σχεδιάζοντας ένα άλλο αστικό μέλλον».

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι στο σχεδιασμό του δήμου είναι η δημιουργία μίας ακτοπλοϊκής εταιρείας λαϊκής βάσης η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο και θα βγάλει την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα από την θαλάσσια απομόνωση. Πριν γίνει το σημαντικό αυτό βήμα, είπε, θα πρέπει να γίνει μία μελέτη βιωσιμότητας για τη γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.



Για τον Γιάννη Μπουτάρη, άλλος μεγάλος στόχος για την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της Θεσσαλονίκης, είναι, η δημιουργία της λεγόμενης Αρχαιολογικής Πλάζας, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας.

Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε και από το βήμα του συνεδρίου, την πρωτοβουλία του για να χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος η περιοχή στην οποία βρέθηκαν οι βυζαντινές αρχαιότητες, δηλαδή στο σκάμμα του Μετρό για το σταθμό «Βενιζέλου».