Skip to main content

Ακριβότερη από την Ουάσινγκτον η Αθήνα στο parking

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας Colliers International, με ημερομηνία 2 Αυγούστου η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται μεταξύ των σχετικά ακριβών πόλεων ανά τον κόσμο, αφού το μηνιαίο κόστος μ
Το παρκάρισμα στο κέντρο των μεγαλουπόλεων ανέκαθεν συνιστά μια εμπειρία που κινείται στα όρια της απλής ενόχλησης όταν συνοδεύεται με αρκετή τύχη, η οποία, ωστόσο, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τον οδηγό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αστικά κέντρα σε συμφόρηση και χωρίς την απαραίτητη υποδομή να φιλοξενήσουν το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό οχημάτων.

Η Αθήνα είναι διαβόητη, όσον αφορά στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, ως μια πρωτεύουσα – πόλη με χαρακτηριστικά τέτοια που κάνουν τη ζωή των οδηγών δύσκολη όταν πρόκειται να παρκάρουν, τονίζεται σε έρευνα της εταιρείας Colliers International, με ημερομηνία 2 Αυγούστου, που αφορά το κόστος κτήσης μιας θέσης parking στο πυρίκαυστο κέντρο πλειάδας πρωτευουσών και άλλων μεγάλων πόλεων σε Ευρώπη, Ασία, αλλά και Αμερική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και μεταξύ των σχετικά ακριβών πόλεων ανά τον κόσμο, αφού το μηνιαίο κόστος μιας θέσης parking διαμορφώνεται στα 246 δολάρια. Είναι δε, κατά 1 δολάριο ακριβότερη κι από την αμερικανική πρωτεύουσα, δεδομένου ότι το αντίστοιχο κόστος για την Ουάσιγκτον διαμορφώνεται στα 245 δολάρια το μήνα. Στον αντίποδα, η γειτονική Σόφια –παρά τα προβλήματα υποδομής που παρουσιάζει- είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη, αφού το αντίστοιχο κόστος είναι μόλις 186 λέβα, ή κατά τι πάνω από 100 δολάρια το μήνα.

Μακράν ακριβότερη πόλη, όπως αναμενόταν άλλωστε, είναι το Λονδίνο, όπου μια θέση στάθμευσης στο City ή το West End για παράδειγμα στοιχίζει 933 και 874 δολάρια, μηνιαίως, αντίστοιχα, και ακολουθεί το Hong Kong με 744,72 δολάρια το μήνα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Τόκιο, με 654 δολάρια το μήνα, η Ρώμη με 615 δολάρια και το κέντρο της Ζυρίχης στην Ελβετία με 605,64 δολάρια το μήνα, ανά θέση στάθμευσης. Η Νέα Υόρκη, εξάλλου, κατά τα αποτελέσματα της έρευνα, βρίσκεται στην 9η θέση, με το μηνιαίο κόστος ανά θέση πάρκινγκ να διαμορφώνεται στα 538 δολάρια, ενώ η Ουάσιγκτον αντίστοιχα, είναι περίπου στα μισά, με 245 δολάρια, ανά θέση.