Skip to main content

Η αλβανοποίηση των Σκοπίων και η διάσταση για τη... Βενεζουέλα

Η... διάσταση Τσίπρα - Μακρόν για τη Βενεζουέλα, η αλβανοποίηση των Σκοπίων και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την εικόνα της Παναγίας.

Μόλις ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση θα καταστήσει καλλιεργητές τους πρόσφυγες, ήδη αυτοί άρχισαν τις καλλιέργειες. Συνελήφθη μετανάστης σε Κέντρο Φιλοξενίας να καλλιεργεί χασίς, πίσω από το κοντέινερ, μέσα στις εγκαταστάσεις. Επιχειρηματικό πνεύμα, έφερε την επιχείρηση δίπλα στους καταναλωτές.

Ετοιμάζεται ο Α. Τσίπρας να υποδεχθεί τον Μακρόν, μαζί με τον οποίο, είχε πει, θα αλλάξουν την Ευρώπη. Να δω, αν θα προτείνει στον Γάλλο πρόεδρο να γίνει η Ευρώπη σαν την Βενεζουέλα, πρότυπο χώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό είναι ότι ο Μακρόν δήλωσε γι’ αυτήν: «Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με ένα πρωτοφανές ανθρώπινο κόστος, αν και οι πόροι της χώρας παραμένουν σημαντικοί».

Ο δε επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ, ύπατος αρμοστής, Zeid Ra'ad al-Hussein, με την έκθεσή του, αποδεικνύει εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λέει επιγραμματικά: «Η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα ίσα ίσα που ζει, αν είναι ακόμα ζωντανή», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας των Σκοπίων Άρμπεν Ταραβάρι, αποφάσισε την καθιέρωση τριών γλωσσών σε πινακίδες των ιδρυμάτων. Προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί 25 πινακίδες, γραμμένες στα σλαβικά, αλβανικά και αγγλικά. Επισημαίνει ότι 30% των συναλλασσομένων με τα δημόσια ιδρύματα είναι Αλβανοί, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι αδυνατούν να προσανατολισθούν και να συνεννοηθούν, ενώ με τις τρίγλωσσες πινακίδες θα είναι τώρα εύκολο. Η αλβανοποίηση των Σκοπίων προχωρά.

Μεταφέρω αυτούσιο σχόλιο σε χθεσινό άρθρο της voria.gr: «Οι Έλληνες ομογενείς και κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου είναι οι μοναδικοί στην ΕΕ και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές Συνεχώς το Ελληνικό κράτος τους ζητάει μόνο χρήματα για περιουσίες που έχουν αφήσει πίσω οι ίδιοι η οι συγγενείς τους. Με λίγα λόγια έχουν μόνο υποχρεώσεις και ΚΑΘΟΛΟΥ δικαιώματα Μην απορείτε που τα τελευταία χρόνια είναι αδιάφοροι για την Ελλάδα». Πικρές διαπιστώσεις, αλλά δυστυχώς αληθινές.

Απορώ που γράφονται άρθρα για να προβλέψουν τι θα πει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Έχει καμιά σημασία τι θα πει; Δεν καταλάβαμε ακόμη;

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για διευθύνουσα σύμβουλο οργανισμού ότι πέταξε την εικόνα της Παναγίας από γραφείο υπαλλήλου, με την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

Κατ’ αρχάς στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικαστεί, ας το ξεχάσουμε. Κατά δεύτερο, εσύ κυρία μου, που είχες εικόνισμα της Παναγιάς στο γραφείο σου δεν ρώταγες; Ετοιμάσου για απόλυση, τώρα που μπήκες στο στόχαστρο. Κάτι θα σου βρουν. Όχι μόνο από εκδίκηση για την καταγγελία, αλλά και για συμμόρφωση των άλλων. Ενώ αν είχες εικόνισμα του Στάλιν, η προαγωγή ήταν σίγουρη.

Ακούω μια πολιτική ανοησία που επαναλαμβάνεται χωρίς απάντηση. Ότι ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε την Ευρώπη. Καταρχάς, θέλουν να ξεχάσουν ότι στον πόλεμο ο Στάλιν ύψωσε άγαλμα της "Πατρίδας Ρωσίας" ύψους 80 μέτρων και άνοιξε τις εκκλησιές. Γι’ αυτά τα ιδανικά πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό οι Ρώσοι στρατιώτες και όχι για τους προλετάριους των άλλων χωρών

Εκ δευτέρου, ποιες χώρες απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός; Έδιωχνε από χώρες ο Στάλιν τους ναζί, και τις κατακτούσε αυτός επιβάλλοντας στυγνή δικτατορία. Απελευθέρωση λέγεται αυτό;