Skip to main content

Ακόμα πιο δύσκολο το 2010 για τον ελληνικό τουρισμό, λέει ο CEO του ομίλου G-HOTELS κ. Ν.

Κάμψη των διανυκτερεύσεων της τάξης μεταξύ 5-8% θα σημειώσει φέτος η χώρας , ενώ τα ξενοδοχεία της Βορείου Ελλάδος θα υποστούν μεγαλύτερη μείωση το Πάσχα, λόγω του κλεισίματος της εθνικής οδού στα Τέ

Η τουριστική σεζόν φέτος θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι και οι διανυκτερεύσεις υπολογίζεται να παρουσιάζουν κάμψη της τάξης μεταξύ 5-8%, ενώ τα ξενοδοχεία της Βορείου Ελλάδος θα υποστούν μεγαλύτερη μείωση το Πάσχα, λόγω του κλεισίματος της εθνικής οδού  στα Τέμπη. 


Την  εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου G-Hotels κ. Νίκος Γρηγοριάδης, μιλώντας στη Voria.gr  με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του 5ου G-Hotels Culture Events, που θα  φιλοξενείται  στις πέντε μονάδες του ομίλου τη νέα σεζόν, επιδιώκοντας τη συνύπαρξη και προώθηση της τέχνης και του τουρισμού μέσα από εικαστικές προτάσεις και καλλιτεχνικές διαδρομές στον τόπο των διακοπών.


Ο κ. Γρηγοριάδης εξηγεί  ότι η χρονιά φέτος θα είναι πιο δύσκολη από την περσινή, λόγω της δυσφήμισης που έχει υποστεί η χώρα μας  στην Ευρώπη, εξαιτίας των οικονομικών της προβλημάτων, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέασε όλους όσους επισκέπτονται τη χώρα μας Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, κλπ. Κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει μέτρα κατά κλάδο και  επιβάλλεται να δείξει ειδική μέριμνα για τον τουρισμό, ο οποίος στηρίζει σημαντικά την ελληνική οικονομία. Πιστεύει οτι τα μέτρα είναι μόνο φοροεισπρακτικά, αλλά θεωρεί αναγκαίο να συνδυαστούν με αναπτυξιακά γιατί διαφορετικά η έξοδος από την κρίση θα είναι πιο δύσκολη.


 Επίσης σχολιάζει ότι το κλείσιμο των Τεμπών έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο της Βορείου Ελλάδος, σημειώνοντας μια κάμψη της τάξης του 30%. Για το Πάσχα εκτιμά ότι θα είναι μεγαλύτερη η μείωση στις διανυκτερεύσεις, καθώς τα γκρουπ που έρχονταν οδικώς από Αθήνα στη Χαλκιδική και όχι μόνο θα περιοστούν γιατί ο κόσμος δεν θέλει να υποστεί την ταλαιπωρία από την παρακαμπτήρια οδό και η αεροπορική μεταφορά είναι πανάκριβη. Ζητά η κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες και τα έργα αποκατάστασης, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα το τμήμα των Τεμπών και να ομαλοποιηθούν οι οδικές μετακινήσεις της εθνικής οδούς Αθήνας-Θεσσαλονίκης.


Στα περσινά επίπεδα τα G-Hotels


Για τον όμιλο G-Hotels πιστεύει ότι φέτος η σεζόν θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, όπου οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν  μείωση 5% σε σχέση με το 2008. Επίσης ο τζίρος το 2009 παρουσίασε κάμψη 10% και τα κέρδη ήταν οριακά. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου G-Hotels το 2008 ήταν 22 εκατ. ευρώ. Για φέτος ωστόσο, προβλέπει ότι ο τζίρος θα αυξηθεί κατά 2%, σε σχέση με πέρσι, καθώς έκλεισε καλύτερα συμβόλαια με εγγυημένα έσοδα. 


Ο όμιλος G-Hotels δέχεται οργανωμένο τουρισμό από Γερμανούς, Βαλκάνιους και Ρώσους, καθώς επίσης για φέτος έχει κλείσει πέντε συνολικά σημαντικά συνέδρια, όπως αυτό της ΓΣΕΕ.  Αναφέρει ότι η ΓΣΕΕ επέλεξε τις μονάδες του  ομίλου G-Hotels  στην Καλλιθέα Χαλκιδικής για την διεξαγωγή του 34ο συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί από 17 -21 Μαρτίου 2010. Επιπλέον, συνεχίζεται και εφέτος για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα εβδομαδιαίων διακοπών των Αυστριακών συνταξιούχων στα ξενοδοχεία του ομίλου G-Hotels, όπου  περίπου  8000 άτομα θα επισκεφθούν την άνοιξη τα ξενοδοχεία  και θα απολαύσουν από 13 Απριλίου εως 18 Μαϊου 2010 τη φιλοξενία και τις ανέσεις των G-HOTELS.


Ο όμιλος G-Hotels, που βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής απαρτίζεται  από πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το σλόγκαν είναι 5 επιλογές ένα όνομα :
-Το Αthos Palace, δυναμικότητας 410 δωματίων, 4 αστέρων.
-Το Pallini Βeach δυναμικότητας 540 δωματίων, 4 αστέρων.
-Το Theophano  Imperial Palace, δυναμικότητας 140 δωματίων 5 αστέρων.
-Μακεδονικός Ηλιος, 150 δωματίων τριών αστέρων.
-Το Σήμαντρο , δυναμικότητας 330 δωματίων 4 αστέρων.
Οσον αφορά τον επενδυτικό τομέα, ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρει ότι ο όμιλος έχει σε εξέλιξη επένδυση εκσυγχρονισμού 7εκατ. ευρώ, η οποία έχει υλοποιηθεί κατά το 50%. Αναμένεται η ανακαίνιση να ολοκληρωθεί την Ανοιξη του 2012, στο πλαίσιο της οποίας αναβαθμίζονται όλα τα δωμάτια και θα  βελτιωθούν  οι πισίνες.
 Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Θεοφανώ, ολοκληρώθηκε η επένδυση  ύψους 8 εκατ. ευρώ, που αφορούσε την ανακαίνιση και μετατροπή της μονάδας από 4 σε 5 αστέρων μονάδα. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού η «Θεοφανώ» διαθέτει σήμερα 16 σουίτες με ιδιωτική πισίνα.

Ο  κ. Γρηγοριάδης επισημαίνει ότι η κρίση δεν αναστέλει τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου, καθώς  τη διετία που διανύουμε ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδυτική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, αφού περάσει η ένταση της κρίσης.


 Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι τα 5 χρόνια που υφίσταται ο θεσμός   G-Hotels Culture Events, πραγματοποιήθηκαν 170 εκδηλώσεις από τις οποίες 150 ήταν εκθέσεις καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα.