Skip to main content

Άκυρο το deal της οινοποιΐας Κυρ- Γιάννη και του Κτήματος Σιγάλα

Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για την εξαγορά του 50% του Κτήματος Σιγάλα από το Κτήμα Κυρ Γιάννη δεν τελεσφόρησαν

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κτήματος Κυρ- Γιάννη και Κτήματος Σιγάλα, για την απόκτηση, από την βορειοελλαδική οινοποιΐα, μετοχικού ποσοστού περίπου 50% στην οινοποιΐα της Σαντορίνης.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr (βλέπετε εδώ), οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επιχειρηματιών Στέλιου Μπουτάρη και Πάρι Σιγάλα ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, με την οποία, η «Κυρ- Γιάννη», που κατέχει το 39% της «Σιγάλας», θα αύξανε το ποσοστό της στο 90%.

Εν τούτοις οι συνομιλίες τελικώς δεν είχαν την αναμενόμενη έκβαση και το Κτήμα Κυρ- Γιάννη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία όμως επίσης πληροφορεί ότι διατηρεί το ποσοστό που ήδη κατείχε στην εταιρεία «Κτήμα Σιγάλας».

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με παρουσία στη Νάουσα και στο Αμύνταιο κατέχει από το 2009 το 39% των μετοχών του Κτήματος Σιγάλα στη Σαντορίνη.

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία το Κτήμα Κυρ-Γιάννη φέρεται να εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του Κτήματος Σιγάλα, διευκρινίζουμε ότι οι συζητήσεις που όντως πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ των δύο εταιρειών, δεν τελεσφόρησαν.  

Σε κάθε περίπτωση το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, διατηρεί το μετοχικό του μερίδιο στην εταιρεία».