Skip to main content

Άκυρο Σπίρτζη σε Μπουτάρη για την επίταξη των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Ο υπουργός Μεταφορών απέρριψε το αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Απαράδεκτη η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, δήλωσε στη Voria o Γιάννης Μπουτάρης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ για πέμπτη ημέρα (δείτε εδώ) και την κατάσταση που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη με την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Μπουτάρης είπε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο έθεσε το αίτημά του για επιστράτευση των εργαζομένων (δείτε εδώ). Ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση από τον υπουργό, ο οποίος των ενημέρωσε πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε επίταξη καθώς, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να ληφθεί μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος. «Το να υποφέρει μια ολόκληρη πόλη δεν είναι εθνικό συμφέρον;», διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είπε, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την αυξημένη κίνηση των ΙΧ, ο δήμος αποφάσισε να ματαιώσει την εκδήλωση πεζοδρόμησης την Πέμπτη όπως και την μετακίνηση του πεζόδρομου από το πλακόστρωτο της Λ. Νίκης στη δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας, με στόχο τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και την επαναφορά των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της πόλης.