Skip to main content

Ακιντζί: Να αναθεωρήσει τη νοοτροπία της η ελληνοκυπριακή πλευρά

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε αυτό σαν προϋπόθεση για «να πραγματοποιηθεί μια νέα δοκιμή, επικεντρωμένη σε ένα εξισορροπημένο πακέτο».

Την αναθεώρηση της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς ζήτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σαν προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, σε ομιλιά του σε φοιτητές.

«Αν αναθεωρηθεί με σοβαρότητα η νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια νέα δοκιμή (για λύση του Κυπριακού), επικεντρωμένη σε ένα εξισορροπημένο πακέτο», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σε περίπτωση που οι δυο πλευρές δεν κατορθώσουν να προχωρήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει την πορεία της με την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», είπε ο Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, είπε ότι «ακόμη και το διαζύγιο θα γίνει με βάση την συνεννόηση».

Ο Ακιντζί υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «δεν έχει κλείσει την πόρτα του διαλόγου». Σημείωσε ωστόσο, ότι είναι ξεκάθαρο πως δεν θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες αυτό το διάστημα.