Skip to main content

Οδύσσεια στις ράγες:Ακινητοποιημένα 4 τρένα μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Μια άνευ ορίων ταλαιπωρία βιώνουν εκατοντάδες επιβάτες καθώς τα τρένα έχουν παγώσει στις ράγες λόγω της κακοκαιρίας και των φθορών που προκλήθηκαν.

Μια άνευ ορίων ταλαιπωρία βιώνουν εκατοντάδες επιβάτες καθώς τέσσερα τρένα έχουν ακινητοποιηθεί στις ράγες λόγω της κακοκαιρίας και των φθορών που αυτή έχει προκαλέσει. 

Πρόκειται για τον Προαστιακό της Λάρισας, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και δύο Ιντερσίτι με συνολικά 600 επιβάτες, που ξεκίνησαν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Αθήνα στις 7.00 και στις 10.00 το πρωί αντίστοιχα.

Η ακινητοποίηση των δύο τρένων δημιούργησε προβλήματα στο δρομολόγιο και ενός τρίτου Ιντερσίτι, που ταξίδευε με άγνωστο αριθμό επιβατών στην αντίθετη κατεύθυνηση, δηλαδή από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια περιπέτεια έχουν μπει και 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα.

Παρότι εστάλησαν δύο μηχανές από το Παλαιοφάρσαλο για να αντικαταστήσουν τη μία χαλασμένη, το πρόβλημα δεν λύθηκε καθώς και οι δύο αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Μετά από καθυστέρηση ωρών, η αμαξοστοιχία συνέχισε το ταξίδι της, το οποίο όμως λόγω της χαμηλής ταχύτητας, διέκοψε την πορεία του Ιντερσίτι 56 προς Θεσσαλονίκη ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση. 

 

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναστείλει πολλά δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα για σήμερα και αύριο. 

 

Πηγή φωτογραφίας: enetpress