Skip to main content

«Ακαδημία Δασκάλων» για ενημέρωση εκπαιδευτικών ιδρύει το Ιπποκράτειο

Με στόχο την υποστήριξη των παιδιών της προ-εφηβικής και εφηβικής ηλικίας και την πρόληψη σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Μια «Ακαδημία Δασκάλων», στην οποία γιατροί του νοσοκομείου θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς, σε μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις, θα δημιουργήσει το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργατικότητας των Επαγγελματιών Υγείας - Πρόνοιας με την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο την υποστήριξη των παιδιών της προ-εφηβικής και εφηβικής ηλικίας και την πρόληψη σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία – Ο Γονιός και το Παιδί» και εισηγητή τον Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και Πρόεδρο της 6ης ΤΕΨΥ, Σωτήρη Τσιλίκα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 και ώρες 17:00-19:00 στο αμφιθέατρο «Μεταξά».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Γραφείων Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής.

Οι συναντήσεις είναι ανοικτές για όλους τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.