Skip to main content

Αίτημα για πληρωμές γιατρών από το νομάρχη Λάρισας

Με επιστολή του προς την υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νομάρχης Λάρισας, κ. Κατσαρός ζητεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασ
Την ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ζητεί με επιστολή του προς την υπουργό Υγείας, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας. 

Στην επιστολή του ο νομάρχης, αφού αναφέρει ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας συμπαρίσταται στον αγώνα των γιατρών, σημειώνει μεταξύ άλλων:
  
«Το Προεδρείο της ΕΙΝΚΥΛ μας εξέθεσε το εκρηκτικό κλίμα αγανάκτησης  που επικρατεί μεταξύ των  συναδέλφων τους, καθόσον καθημερινά βιώνουν με την οικονομική εξουθένωσή τους, την απαξίωση του λειτουργήματος τους από την Πολιτεία.
     
Κατόπιν τούτων γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι ο δίκαιος αγώνας των γιατρών έχει ήδη δημιουργήσει  σοβαρότατο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία  των Νοσοκομείων του νομού, οι δε πολίτες όχι μόνο της Λάρισας αλλά ολόκληρου του διαμερίσματος της Θεσσαλίας είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν, καθόσον δεν λειτουργούν  τα  εξωτερικά ιατρεία και αναβάλλονται χειρουργεία  και προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις.
     
Επισημαίνουμε  ότι η  μεγάλη αυτή κοινωνική αναστάτωση και ταλαιπωρία  θα κορυφωθεί με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, μεσούσης μιας πανδημίας και μιας συνακόλουθα επιβαρημένης χειμερινής περιόδου για τους δημόσιους λειτουργούς της υγείας.

Κυρία Υπουργέ,
όλοι γνωρίζουμε τη στενότητα των δαπανών στα δημόσια οικονομικά. Γνωρίζουμε όμως και το αυτονόητο δίκαιο των αιτημάτων ενός επιστημονικού κλάδου που με την  συμβολή του εξασφαλίζει το δημόσια προστατευόμενο αγαθό της υγείας των πολιτών.
  
Η αναβάθμιση του ΕΣΥ περνά πρωτίστως μέσα από ένα και ικανοποιημένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν θα αγωνίζεται για την αυτονόητη εκπλήρωση των εργασιακών υποχρεώσεων του Κράτους απέναντί του, αλλά θα αγωνίζεται με όπλο την επιστήμη και σύμμαχο την Πολιτεία για την προστασία ενός δημόσιου αγαθού που δεν πουλιέται  και δεν αγοράζεται.
  
Με τη βεβαιότητα ότι πλέον έχετε ιδία αντίληψη των συνεπειών των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων αλλά και του μέτρου των ευθυνών της  Πολιτείας απέναντι σε           εργαζόμενους και πολίτες, θεωρούμε  βέβαιη την άμεση ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας σας για την καταβολή των δεδουλευμένων του ιατρικού προσωπικού των δημοσίων Νοσοκομείων του νομού μας και τη λήξη των κινητοποιήσεων».