Skip to main content

Άιντε: Δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι διερευνά το πώς θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες - Αύριο η συνάντησή του με τον Ακιντζί

Δυνατή την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θεωρεί ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκτόνωσης της κατάστασης και της επιστροφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κ. Άιντε, θα έχει αύριο συνάντηση και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός σύμβουλος ανέφερε ότι διερευνά το πώς θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και τι θα κάνουν όταν επιστρέψουν σε αυτές.

«Συζητήσαμε ορισμένες ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση και με τον κ. Ακιντζί» δήλωσε ο κ. Άιντε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον διάλογο. Επανέλαβε δε, την ετοιμότητα του Προέδρου να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον διάλογο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν, δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.