Skip to main content

Άιντε: Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στο τραπέζι, ποτέ δεν υπήρχε

Υπήρξαν αντιδράσεις από την Κύπρο για τη μη απόσυρση του εγγράφου που είχε συντάξει ως οδηγό της Διάσκεψης για τις Εγγυήσεις και τη Ασφάλεια.

Το έγγραφο μου δεν έχει καμία υπόσταση και δεν είναι στο τραπέζι, δεν έχει αποσυρθεί διότι ποτέ δεν υπήρχε, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στο πλαίσιο της διάσκεψης για το Κυπραικό που ξεκίνησε σήμερα στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τις αναφορές του περί μη απόσυρσης του περιβόητου εγγράφου που είχε συντάξει ως οδηγό της Διάσκεψης για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Η ένταση αυτή προέκυψε μετά τις δηλώσεις του κ. Άιντε το μεσημέρι, στις οποίες τόνισε ότι το έγγραφο δεν αποσύρθηκε.

«Δεν το χρησιμοποιούμε ως κοινό έγγραφο. Είναι μία σύνθεση διαφορετικών απόψεων, δεν το επινοήσαμε εμείς, προσθέτοντας ότι σήμερα έγιναν διαφορετικές τοποθετήσεις σε σχέση με ό,τι ήταν γραμμένο στο έγγραφο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άιντε.

Αποτέλεσμα της δήλωσης αυτής ήταν το άμεσο διάβημα της κυπριακής πλευράς στον ΟΗΕ που οδήγησε στην απολογία του κ. Άιντε.