Skip to main content

Αιματηρή ληστεία

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10:00 χθες το βράδυ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Νεκρός ο επίδοξος ληστής και τραυματισμένοι ελαφρά τρεις αστυνομικοί από θραύσματα χειροβομβίδας που εκτόξευσε
Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10:00 χθες το βράδυ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Νεκρός ο επίδοξος ληστής και τραυματισμένοι ελαφρά τρεις αστυνομικοί από θραύσματα χειροβομβίδας που εκτόξευσε ο ένας εκ των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, ο νεκρός ληστής, Ουκρανικής καταγωγής, ήταν, σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτός που είχε σκοτώσει πριν από περίπου ένα χρόνο τον αστυνομικό της ομάδας Δ, Σπύρο Θεοδώρου, στην Κυψέλη. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 12:30. Υπενθυμίζεται ότι για το φόνο του αστυνομικού είχαν συλληφθεί το Φεβρουάριο ένας 30χρονος μαζί με τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο Πέραμα.

Όλα άρχισαν χθες το βράδυ, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ, όπου την ώρα εκείνη γινόταν καταμέτρηση των εισπράξεων και απαίτησαν τα χρήματα.

Περίοικος που αντιλήφθηκε την ληστεία κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου, κάλεσαν το ληστή να παραδοθεί, αλλά εκείνος αντέδρασε, πυροβολώντας κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Κατά τη συμπλοκή τους, ο δράστης πέταξε χειροβομβίδα, από τα θραύσματα της οποίας τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα πιθανότατα από τα πυρά των αστυνομικών.

Κοντά στον τόπο της ληστείας βρέθηκε ΙΧ, που οδηγούσε Λιθουανή γυναίκα κι η οποία περίμενε τον ληστή έξω από το κατάστημα, με τρία πιστόλια, ένα καλάσνικοφ και δύο χειροβομβίδες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργείται προανάκριση.