Skip to main content

Αηδονόπουλος: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019

Ο Χάρης Αηδονόπουλος δηλώνει ότι ξεκίνησε τις επαφές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σύνθημά του: «Τα πεζοδρόμια δεν έχουν χρώματα και κόμματα».

Πλώρη για να διεκδικήσει, χωρίς κομματικό χρίσμα, το δήμο Θεσσαλονίκης έχει βάλει ο Χάρης Αηδονόπουλος. Μάλιστα, ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο δεν κρύβει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019, αλλά αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε διαρκείς επαφές και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Ο κ. Αηδονόπουλος που «τρέχει» αυτές τις μέρες τις διανομές τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, με τη βοήθεια του ΤΕΒΑ, αλλά και τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Συμμετέχω Ισότιμα», τόνισε στη Voria.gr ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με ένα ανεξάρτητο σχήμα, στο οποίο μάλιστα άρχισε ήδη να κάνει εγγραφές.

Σύνθημά του, όπως είπε, είναι: «Τα πεζοδρόμια δεν έχουν χρώματα και κόμματα».

«Ήδη έχω κάνει ένα σημαντικό αριθμό επαφών με στελέχη και φίλους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουμε την υποψηφιότητά μου και να κινητοποιηθεί ένας κόσμος που νοιάζεται για τη Θεσσαλονίκη, για το παρόν και το μέλλον της. Αναγκαστικά, λόγω των ευθυνών μου στην Περιφέρεια, μια φορά στις δέκα μέρες βρίσκομαι και στην Αθήνα, όπου επίσης κάνω επαφές και συνεννοήσεις», δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο λόγος που θέλει να είναι υποψήφιος, όπως λέει, είναι «για να διευρύνει τη συναίνεση από όλο το πλήρωμα της πόλης, που δεν αντέχει την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Θεσσαλονίκη από κεντρικές και τοπικές πολιτικές, που τη μετέτρεψαν σε πρωτεύουσα της ανεργίας».

Μάλιστα, αφήνει μια σαφή αιχμή προς το σημερινό δήμαρχο, λέγοντας ότι «τα μεγαλεπήβολα οράματα και η εξωστρέφεια μπορούν να υπάρξουν αφού όμως υλοποιηθούν πρώτα κάποια βασικά προαπαιτούμενα. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται για μια διετία διευθέτηση και μετά να βάλουμε στην ατζέντα και τα οράματα, με την ορθή όμως ομφαλοσκόπηση».

Ο κ. Αηδονόπουλος είχε ενάμιση χρόνο να μεταβεί στην Αθήνα και πλέον είναι συχνά πυκνά στην πρωτεύουσα. Προωθεί την υποψηφιότητά του και επιδιώκει τη στήριξη της ΝΔ; «Προωθώ την υποψηφιότητά μου, αλλά είπαμε ότι δεν επιδιώκω τη στήριξη κανενός κόμματος. Συναντιέμαι με Θεσσαλονικείς που μένουν στην Αθήνα, ακούω και καταθέτω θέσεις, απόψεις, προτάσεις για την πόλη μας. Δε συναντιέμαι με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, αλλά με στελέχη που μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. Αυτό δε διαταράσσει σε καμιά περίπτωση τους άρρηκτους δεσμούς και τις άριστες σχέσεις μου με το κόμμα», επισήμανε.