Skip to main content

Έβρος: Αγρότες επιτέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών (video)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν φραστικά στον Παναγιώτη Σγουρίδη, και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Άναψαν τα αίματα στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου πραγματοιείται το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Στη συνέχεια εισήλθαν εντός του Γυμναστηρίου και ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν φραστικά στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε o πρόεδροw του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, τονίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχαν δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από τον χώρο του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση.

Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το thrakinea.gr: