Skip to main content

Αγριεύει ο καιρός - Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται για σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας (από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στη δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.