Skip to main content

Άγριες συμπλοκές χθες βράδυ μεταξύ μεταναστών στη Σούδα της Χίου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα ο καταυλισμός καθώς ομάδα Αφγανών επιτέθηκε στους Αλγερινούς του camp.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα ο καταυλισμός μεταναστών της Σούδας στη Χίο εξαιτίας μιας βεντέτας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών.

Συγκεκριμένα, ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να επιτίθενται σε όποιον Αλγερινό πετύχαιναν μπροστά τους, όπως μεταδίδει το politischios.gr.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπαίτιων, δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε σύλληψη αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα στενά του Κάστρου. Παρόλα αυτά λίγο πριν τη 01:00 της Πέμπτης οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή 3 ατόμων.

Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.