Skip to main content

Άγρια δολοφονία γνωστού Βούλγαρου επιχειρηματία στη Σόφια

Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του, στη Μαναστίρσκι Λιβάντι.

Άγρια δολοφονία Βούλγαρου επιχειρηματία σημειώθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στη Σόφια.

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του, όπως έγινε γνωστό από πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας Σόφια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Χρίστοφ ήταν ένας σημαντικός επιχειρηματίας της κεντρικής Βουλγαρίας με συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό.

Ο Χρίστοφ είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το πρόσωπο είναι ένας 49χρονος Βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Ο φόνος του Χρίστοφ έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά. Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ανώτερος εφοριακός είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί μέσα στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σόφιας.

Η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η πιο διεφθαρμένη, σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ενώ ανέλαβε την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ για πρώτη φορά αφότου εντάχθηκε σ' αυτήν το 2007.

Μία εβδομάδα πριν από τον φόνο του Χρίστοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ άσκησε το βέτο του σε νομοθεσία κατά της διαφθοράς λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά δίκτυα διαφθοράς.