Skip to main content

Άγρια διαμάχη Καμμένου - Θεοχαρόπουλου για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή

Αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας, είπε ο ΥΕΘΑ - Ρίξατε λάδι στην φωτιά, απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σε άγρια κόντρα ενεπλάκησαν στην αίθουσα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αφορμή για τη δαιμάχη ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ότι «υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο» και ότι ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις και όχι τις επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας, όπως ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος. Την σημαία την υπερασπίζονται τα στελέχη των ΕΔ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους και τις κατεβάζουν μόνο για να τις αντικαταστήσουν όταν έχουν φθαρεί από τον άνεμο» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος.

«Τότε στα Ίμια ήταν ο Πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης και μακάρι να είχαμε σε αυτή την περίοδο την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μην αντιδρούσατε όπως αντιδράστε εσείς που ρίξατε λάδι στην φωτιά…» απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο τελευταίος υπογράμμισε αποκρινόμενος στις κατηγορίες Καμμένου ότι είναι από εκείνους που στηρίζουν Σημίτη, Πάγκαλο και την πολιτική του ανέμου: «είστε και εσείς επικίνδυνος παράγοντας, για τις εν θερμώ αντιδράσεις σας θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είστε μόνο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλά και υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα πρέπει να σοβαρευτείτε»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα εθνικά θέματα θέλουν ψυχραιμία, σοβαρότητα και λεπτούς χειρισμούς ενώ επέρριψε ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή του Πάνου Καμμένου στο συγκεκριμένο υπουργείο

«Είστε υποχρεωμένος να απαντάτε στα ερωτήματα που σας θέτουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι να απαντάτε με εθνικολαϊκισμούς και παλικαρισμούς. Αυτά να τα κάνετε εκεί που περνάνε» τόνισε ακόμα ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Εσείς είστε η συνέχεια του Σημίτη , του Πάγκαλου, του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Άκη Παπαντωνίου, του Σμπώκου και όσων λήστεψαν την Ελλάδα, εσείς φέρατε από το χεράκι το Σάφα στα ναυπηγεία και ο Λιακουνάκος βόλτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έκανε… Όλο το ΠΑΣΟΚ ήταν μέσα και σε όσες δικογραφίες υπάρχουν και σε όσες ανοίγουν για απάτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι μέσα Και επειδή αναφερθήκατε και στον κ. Βαρουφάκη, και ο Βαρουφάκης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν» είπε ανεβάζοντας τους τόνους ο ΥΕΘΑ.

Και συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Κάτσε κάτω ρε, να απολογείσαι πρέπει και να ζητάς συγγνώμη. Κάτσε κάτω.Και επειδή αναφερθήκατε στους ΑΝΕΛ, να σας θυμίσω ότι οι ΑΝΕΛ έχουν κατέβει σε 5 διαδικασίες εκλογές αυτόνομοι και έχουν ψηφιστεί, οι ΑΝΕΛ δεν είναι τσόντες. Τσόντα προεκλογική είστε εσείς η ΔΗΜΑΡ που συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ. Είστε οι απόγονοι του Σημίτη του Πάγκαλου του Σμπώκου. Να απολογείστε πρέπει. Άντε μπράβο!»