Skip to main content

Αγωνιστικά κάλαντα στον Απόστολο Τζιτζικώστα από το ΚΚΕ (vid)

Ευχές και από Κρητικούς με ρακή, μαντινάδες και χορούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα

του Αλέξη Ανδρεάδη

Με κρητικούς χορούς και τραγούδια, με μαντινάδες και κάλαντα από την Κρήτη, ο Σύλλογος Κρητών «Ιδαία Γη», είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και έστησε γλέντι στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι έλκει την καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του, από τη Μακεδονία κι από την πλευρά της μητέρας του από την Κρήτη, συνδυασμός... αχτύπητος, όπως παρατήρησαν τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία κέρασαν ρακή σε όλους τους παριστάμενους.



Την παράσταση έκλεψαν και τα αγωνιστικά κάλαντα αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, παρουσία του πρώην επικεφαλής της παράταξης του κόμματος «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Κεντρική Μακεδονία, Γιάννη Ζιώγα, στον περιφερειάρχη.

Το απόσπασμα ενδεικτικό:

«Τους έχεις μάθει πια καλά.

Είναι με τα αφεντικά.

Ο Τσι – Ο Τσίπρας με τον Μπούλη.

Δίπλα η Φω – Δίπλα η Φώφη με τον Κούλη».

Νωρίτερα κάλαντα στην Περιφέρεια τραγούδησαν η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους οποίους υποδέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης, Αθηνά Αηδονά.