Skip to main content

Αγωνιώδη ερωτηματικά διαχειριστών ξένων επενδυτικών κεφαλαίων

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα κορυφαίοι διαχειριστές μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα κορυφαίοι διαχειριστές μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Ακόμα και πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς επιχειρείν, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη χώρα μας κι εξ αυτού του λόγου "καίγονται" κυριολεκτικά για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, με καθημερινή αλληλογραφία τους, επιχειρούν να αποκωδικοποιησουν τις εξελίξεις.

Η Voria.gr είχε πρόσφατα την ευκαιρία να γίνει μάρτυρας μέρους αυτής της αλληλογραφία, που "βγάζει" στην επιφάνεια το άγχος των ξένων φαντς για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ένα συγκεκριμένο μέιλ, για παράδειγμα, ο συντάκτης του - ένα πολύ high profile πρόσωπο διεθνώς - διερωτάται αν στην Αθήνα αντιλαμβάνονται ότι με την τακτική που ακολουθούν χάνουν πολύτιμο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλές ενέργειες για να ανακουφίσουν τις ασθενέστερες τάξεις στην Ελλάδα, που είναι και ο βασικός στόχος της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο, εκφράζεται ανοικτά η απορία για το ποια είναι τελικά η βασική στρατηγική του πρωθυπουργού και του οικονομικού του επιτελείου, ενώ η κατακλείδα του μειλ έχει να κάνει με το αν τελικώς υπάρχει βούληση για συμφωνία και πώς αυτή εκφράζεται. Και βεβαίως, το πότε, που είναι και το μεγάλο "στοίχημα" για όλους τους εμπλεκομενους...