Skip to main content

Αγωνία για Σάντος

Τι χωρίζει τον Πορτογάλο προπονητή με τον Ζαγοράκη, τι θα γίνει κατά τη σημερινή ημέρα, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του προπονητή του ΠΑΟΚ και σε ποιον είπε ότι μάλλον θα φύγει από τον ΠΑΟΚ.
Κρίσιμη ημέρα για την ανανέωση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Σάντος είναι η σημερινή. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που την Κυριακή μιλώντας, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όσο και στους παίκτες, δεν αποκάλυψε την τελική του απόφαση, αναμένεται να συναντηθεί μέσα στην ημέρα με τον πρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Θόδωρο Ζαγοράκη.
Το θέμα της συνάντησης δεν θα είναι άλλο από το να συζητήσουν για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο της συνέχισης της συνεργασίας τους.

Οι απαιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι λόγοι που μπορεί τελικώς να οδηγήσουν τον Σάντος προς την έξοδο από την Τούμπα, είναι δύο: Ο Πορτογάλος, που πλέον έχει κλείσει τον πρώτο κύκλο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζει καλά, αλλά το έχει δηλώσει κιόλας, ότι χωρίς ενίσχυση ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι, ζήτησε από τη διοίκηση την απόκτηση τριών τουλάχιστον παικτών, επιπέδου πρωταθλητισμού. Απαίτηση, η οποία δύσκολα θα μπορέσει να ικανοποιηθεί με τα δεδομένα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς «παίκτες πρωταθλητισμού» σημαίνει κασέ άνω του 1 ή 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον καθένα.

Ο δεύτερος όρος έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των υποδομών στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας. Ο Σάντος εκτιμά ότι μία ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους, θα πρέπει να έχει προπονητικό κέντρο καλά οργανωμένο, στο οποίο θα μπορεί να δουλεύει απερίσπαστα. Ούτε σ’ αυτό μπόρεσε να πάρει συγκεκριμένη απάντηση από τη διοίκηση, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και χρειάζονται χρήματα, που δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα.     

Ζαγοράκης: «Θα ξαναμιλήσουμε»

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έφυγε από την Τούμπα ο Θόδωρος Ζαγοράκης μαζί με τον Ζήση Βρύζα και τον Σέρζιο Κονσεϊσάο, μετά από πολύωρη σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν τελείωσε ακόμη τίποτε», τονίζοντας ότι «θα ξαναμιλήσουμε με τον προπονητή».
Αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και ότι υπάρχουν ακόμη πιθανότητες οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε νέα συνεργασία.

Σάντος: «Μάλλον φεύγω»

Πάντως, παρά την ύστατη προσπάθεια που θα κάνει ο Ζαγοράκης να κρατήσει τον Πορτογάλο τεχνικό, αξίζει να αναφέρουμε δύο σημεία, που δείχνουν ότι μάλλον ο Σάντος κοιτάζει μακριά από... τη Θεσσαλονίκη.
Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε άνθρωπο που είναι κοντά του στην ομάδα είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Μάλλον φεύγω».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτης του Σάντος ανέφερε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοικιάζει ο Πορτογάλος στη Θεσσαλονίκη ότι ο προπονητής επιθυμεί να ξενοικιάσει. Πολύ σύντομα, λοιπόν, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν.

Αινιγματική δήλωση Βιεϊρίνια

Σε ερώτηση που έγινε στον Βιεϊρίνια μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για το αν θα μάθει καλύτερα ελληνικά, απάντησε αινιγματικά. «Αν μείνω στον ΠΑΟΚ τον επόμενο χρόνο θα μάθω περισσότερα ελληνικά», είπε αρχικά. Ο δημοσιογράφος επέμενε και τον ρώτησε αν θα παραμείνει στον «Δικέφαλο»: «Επιθυμία μου είναι να τελειώσω το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή την στιγμή. Θα τα βάλουμε κάτω με τον ατζέντη μου και θα δούμε». Για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη. Βέβαια η δουλειά είναι ομαδική όλοι με βοήθησαν να φτάσω εδώ».