Skip to main content

Αγώνες δρόμου σήμερα σε τρεις δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από ώρα 10.30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων των αγώνων

Τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις δυνάμεις και συνδιοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, τον Αγώνα «Δρόμος Δυτικός», σήμερα, που θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου σε δημόσια οδό και περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5 χλμ, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ, που όλες θα τερματίσουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Αφετηρίες για τα 10 km είναι η πλατεία Ευόσμου στις 11:00, για τα 5 km το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11:30, και για τα 2 km ο παράδρομος της οδού Λαγκαδά, στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά στις 11:50, με κοινό τερματισμό όλων των διαδρομών, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Οι συμμετέχοντες των 10.000μ και των 5.000μ μαζί με τον αριθμό συμμετοχής θα παραλάβουν δωρεάν και το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα δρόμου “Δρόμος Δυτικός”.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία Θεσσαλονίκης λόγω διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου 10χλμ., 5χλμ., 2 χλμ. και Δυναμικού Βαδίσματος, «Δυτικός Δρόμος», στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και στον Δήμο Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από ώρα 10.30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων των αγώνων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- στην οδό Τζαβέλα από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καραολή και Δημητρίου,
- στην οδό Αριστοτέλους από το ύψος της συμβολής του με την οδό Καραολή και Δημητρίου έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Δενδροποτάμου,   - στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της εισόδου του Στρατοπέδου Παύλου Μελά μέχρι το ύψος της Πλ. Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,
- στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από το ύψος της Πλ. Επταλόφου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,
- στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ακριτών και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,  
- στην οδό Ακριτών από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό Λαγκαδά και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,
- στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακριτών,
- στην παράπλευρη οδό της οδού Λαγκαδά (ρεύμα πορείας προς την αερογέφυρα Σταυρούπολης), από την οδό Δαβάκη μέχρι την Λεωφόρο Στρατού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και
- στην Λεωφόρο Στρατού, από την οδό Λαγκαδά μέχρι την είσοδο του Στρατοπέδου Καρατάσου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.