Skip to main content

Αγωγή Κώστα Γείτονα κατά Μιχάλη Χριστοφοράκου

Το 2011 προγραμματίζεται να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens.
Αγωγή κατέθεσε χθες, Τρίτη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Σύμφωνα με τον κ. Γείτονα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος, ο κ. Χριστοφοράκος προσέβαλλε τη τιμή και την υπόληψη του βουλευτή και για αυτό διεκδικεί το ποσό των 300.000 ευρώ. Στην αγωγή του ο κ. Γείτονας έχει προβλέψει και την περίπτωση που η αγωγή θα γίνει δεκτή και ο κ. Χριστοφοράκος δεν καταβάλει την αποζημίωση. Σε αυτό το ενδεχόμενο, το πρώην στέλεχος  θα χρεωθεί 5.900 ευρώ για κάθε ημέρα που παραλείπει να συμμορφωθεί.
Ωστόσο, ο κ. Γείτονας, όπως αναφέρει το «Βήμα» πέραν της χρηματικής αποζημίωσης ζητάει και μια δημόσια δήλωση από τον κ. Χριστοφοράκο στην οποία «να αναφέρει ρητά ότι όσα λεπτομερώς αναφέρονται στο ιστορικό της αγωγής και τον αφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Στην αγωγή περιλαμβάνεται αποσπάσματα από τις καταθέσεις του κ. Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι η χρηματοδότηση των δύο κομμάτων γινόταν μέσω του κ. Γείτονα και του Γιάννη Βαρθολομαίου. Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου 2011.

Χριστίνα Καραμανίδου