Skip to main content

Αγωγή κατά Σκουρλέτη για δυσφήμηση καταθέτει ο Πολ Ράιτ της Eldorado

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold απαντάει με αγωγή στον ΥΠΕΝ, που τον κατηγόρησε για «σορτάρισμα» - Τι απαντά ο Σκουρλέτης

Με αγωγή για δυσφήμηση απαντάει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, στον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg τον κατηγόρησε για «σορτάρισμα» (περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Ράιτ επιβεβαίωσε στη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ ότι οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ.Ράιτ, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ.Ράιτ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του υπουργού κ.Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ.Ράιτ δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

 

H απάντηση Σκουρλέτη

«Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις και να την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», απαντά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Eldorado Gold.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όπως ο κ. Ράιτ είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».