Skip to main content

Αγωγή αστυνομικών κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στα εκτεταμένα επεισόδια της Τούμπας τον περασμένο Μάρτιο και διεκδικούν συνολικά 70.000 ευρώ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν δύο αστυνομικοί και αξιώνουν αποζημίωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό τους κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα. Υπέβαλαν αγωγή διεκδικώντας συνολικό χρηματικό ποσό 70.000 ευρώ για την απώλεια μισθολογικών αποδοχών κατά το διάστημα της ανάρρωσής τους, αλλά και την αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης. Η αγωγή τους αναμένεται να συζητηθεί προσεχώς στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η περυσινή αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού , στη γήπεδο της Τούμπας, στιγματίστηκε από εκτεταμένα επεισόδια οπαδών του ΠΑΟΚ (οδηγώντας σε οριστική διακοπή το παιγνίδι), τα οποία εκτός των άλλων είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών υπαλλήλων που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στα μέτρα τάξης. Αμφότεροι χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και να απουσιάσουν επί μακρόν από την εργασία τους.

Ο ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι από ρίψη αντικειμένου, για την αποκατάσταση του οποίου χρειάστηκαν χειρουργικές επεμβάσεις και επί πολλούς μήνες παρέμεινε κλινήρης. O δεύτερος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνευσε να κατακαεί από αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, η οποία ρίχθηκε σε αυτόν από αγνώστους οπαδούς κατά την επιχείρηση εκκένωσης του γηπέδου.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και ότι ο προληπτικός έλεγχος που έγινε από τους υπαλλήλους αυτής ήταν απολύτως πλημμελής, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στο γήπεδο απαγορευμένα και επικίνδυνα αντικείμενα που οδήγησαν στον τραυματισμό τους.

Εξαιτίας της υπαίτιας αυτής συμπεριφοράς της ομάδας, οι ίδιοι ζητούν την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστησαν από την απώλεια μισθολογικών αποδοχών κατά το διάστημα της ανάρρωσής τους, αλλά και την αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης από τον τραυματισμό τους εν ώρα υπηρεσίας.

Ο δικηγόρος των αστυνομικών Θάνος Χαριστός δήλωσε στη Voria.gr τα εξής: «Η απόφαση οι αστυνομικοί να διεκδικούν πλέον κάθε νόμιμο δικαίωμα από αυτές ή ανάλογες ενέργειες στο μέλλον και από κάθε αθλητική ομάδα, ανήκει στο συλλογικό τους όργανο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ο σκοπούμενος τραυματισμός οποιουδήποτε εργαζόμενου εν ώρα υπηρεσίας -ακόμα και αυτών που έχουν ως αποστολή την αποτροπή πράξεων βίας- αποτελεί καταδικαστέα πράξη, η οποία επισύρει έννομες συνέπειες για τους υπαίτιους».

«Στον περυσινό αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού τραυματίστηκαν συνολικά 10 συνάδελφοι εκ των οποίων οι δύο τραυματίστηκαν πιο σοβαρά εντός του γηπέδου. Ο ένας απ' τους αστυνομικούς δεν δύναται να εργαστεί μέχρι σήμερα λόγω του τραυματισμού του. Εμείς ως συνδικαλιστές αστυνομικοί οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους.
Επιτέλους κάποια στιγμή η πολιτεία και όλοι εμείς πρέπει να σταματήσουμε τα επεισόδια και την κακή εικόνα που παρουσιάζεται στα ελληνικά γήπεδα, σχεδόν κάθε Κυριακή. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα κινείται νομικά σε οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό συμβαίνει εντός γηπέδου», επισήμανε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Παδιώτης.