Skip to main content

Αγωγές και μηνύσεις ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Για ποιους λόγους η δημοτική αρχή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Γ.Μπουτάρης.

Αγωγή κατά του Δημοσίου για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας προτίθεται να ασκήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Με τον νέο νόμο ο δήμος θα πρέπει να πληρώνει το 75% του μισθού των προς διαθεσιμότητα εργαζομένων. Δεν μπορεί από τη μία να μας αφαιρούν άτομα και από την άλλη να μας ζητάνε να τους πληρώνουμε. Για αυτό θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»,  είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι δεν θα στείλει τη λίστα με στοιχεία εργαζομένων από τον δήμο. «Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι σε ισχύ από τις 13 Νοεμβρίου, στείλουμε δεν στείλουμε λίστα. Αν στείλουμε τη λίστα, θα τους εξυπηρετήσει για να εφαρμοστεί γρηγορότερα θα είναι», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο κ.Μπουτάρης τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα υποβάλει μηνύσεις σε βάρος δύο καταστηματαρχών, στις οδούς Παύλου Μελά και Μητροπόλεως, που έκοψαν τα δέντρα μπροστά από τα μαγαζιά τους. «Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θα τους υποχρεώσουμε να βρουν δέντρα ίδιου μεγέθους και να βάλουν στην ίδια θέση, όσο κι αν κοστίσουν», κατέληξε.