Skip to main content

Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα τρένα «Λευκό Βέλος»

Τα συγκεκριμένα τρένα – με την ονομασία «Λευκό Βέλος» - θα λανσάρονταν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στις 18 Ιανουαρίου

Άγνωστη είναι τελικά η ημερομηνία που θα δρομολογηθούν οι νέοι συρμοί που θέλουν να βάλουν οι Ιταλοί της Ferrovie στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα τρένα – με την ονομασία «Λευκό Βέλος» - θα λανσάρονταν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στις 18 Ιανουαρίου, ακριβώς ένα χρόνο από την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Ferrovie dello Stato Italiane. 

Όπως μεταδίδει το in.gr σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου τουριστικού δρομολογίου Olympian Trail της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα είναι εφικτό τα γρήγορα ιταλικά τρένα να ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 18 Ιανουαρίου.

Θα κάλυπτε την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4,5 ώρες, με στόχο από τις αρχές του 2019 να μειώνονταν στις 3,5 ώρες, επιδίωξη που ανακοινώνεται εδώ και 20 χρόνια, από απανωτές διοικήσεις του ΟΣΕ, χωρίς να υλοποιείται.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολή της προς τον ΟΣΕ, τον διαχειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου, ζητά να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στο τμήμα Αθήνα-Λιανοκλάδι.

Η αποπεράτωση των έργων στο κομμάτι αυτό, που ανήκει στην εργολαβία Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός, αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν σε λειτουργία οι ηλεκτροκίνητες ιταλικές μηχανές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΤΡΑΙΟΣΕ, ο ΟΣΕ δεν έχει απαντήσει ακόμη στην επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το μόνο βέβαιο να είναι ότι η ένταξη των ιταλικών τρένων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο θα καθυστερήσει.