Skip to main content

Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες έξω από τη Μόσχα (vid)

Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής

Αεροσκάφος ΑΝ-148 των Saratov Airlines με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα) συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας

Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής.

Η πτήση An-148 «Saratov Airlines» πέταξε από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.

Δύο λεπτά μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Αργότερα, η πηγή είπε ότι είχε βρεθεί ένα πεσμένο αεροπλάνο. Σύμφωνα με την πύλη Flightradar24, που παρακολουθεί την κίνηση των αεροσκαφών, η ταχύτητα An-148 μετά τις 14:26 αρχίζει να πέφτει απότομα.

Σύμφωνα με το Gazety.Ru, ο πιλότος σε επικοινωνία του, ανέφερε δυσλειτουργία και ζήτησε να προσγειωθεί επειγόντως στο αεροδρόμιο Τζουκόφσκι.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Argunovo και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δήλωσαν ήδη στα ρωσικά ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολύ μεγάλη περιοχή. Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, οι ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν ότι το «μαύρο» κουτί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών.

«Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη συντριβή στην περιοχή Ramenskiy, της περιφέρειας της Μόσχας», δηλώνει στο Sputnik ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα, σύμφωνα με τις μεταδόσεις τηλεοπτικών σταθμών.