Skip to main content

Άγνοια για συνάντηση πριν το Eurogroup δηλώνει το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Στο Βερολίνο επικρατεί άγνοια για την επικείμενη συνάντηση Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Σαπέν, Τσακαλώτου, Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ

Δεν έχει υπόψη του προπαρασκευαστική συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο Βερολίνο επικρατεί άγνοια για την επικείμενη συνάντηση Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Σαπέν, Τσακαλώτου, Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ για την προετοιμασία του Eurogroup της 9ης Μαΐου για την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ότι δεν έχουν γνώση κάποιας πρόθεσης για πρόσκληση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπενθύμισαν ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 9 Μαΐου. Βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί τηλεφωνική επικοινωνία του γερμανού υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, πόσο μάλλον που είναι φυσικό ένας υπουργός να τηλεφωνεί χωρίς να ενημερώνει με ποιον συνομιλεί.

Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας του Eurogroup της Δευτέρας, το Βερολίνο δεν διαθέτει μέχρι τώρα νέα δεδομένα ή κάτι το νεώτερο που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup. Στα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, παραμένει το αγκάθι των προληπτικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, πηγή του υπουργείου ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Για τη Γερμανία σημασία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.